Unes 400 persones clamen a Barcelona contra la llibertat de «la Manada»

Els manifestants a Plaça Sant Jaume
Els manifestants a Plaça Sant Jaume | Europa Press
Redacció
22 de juny del 2018
Actualitzat a les 20:50h
Unes 400 persones s'han concentrat a la plaça Sant Jaume de Barcelona aquest divendres a la tarda per protestar contra la llibertat provisional dels cincs membres de "la Manada". Tots ells van ser condemnats per l'Audiència de Navarra a nou anys de presó per un delicte d'abús sexual a una noia durant els Sanfermines del 2016. La decisió de no mantenir la mesura cautelar de presó provisional la va prendre l'alt tribunal aquest dijous, després de considerar que s'havia de revisar i que no hi havia risc de fuga i reiteració delictiva

"No és abús, és violació", han clamat els manifestants, segons ha informat Europa Press, en una protesta convocada per col·lectius feministes que se suma a les concentracions simultànies a tot Espanya. Hi ha hagut pancartes amb lemes com 'Si toquen a una, responem totes', 'La Manada són 8: 5 violadors i 3 jutges', 'No estàs sola', 'No és un cas aïllat, es diu patriarcat' i 'Que el carrer sigui la presó '.

Milers de manifestants van protestar a la capital catalana a l'abril, després de saber-se la sentència, en la qual els jutges van veure delicte d'abús sexual però no d'agressió, i un magistrat va votar per l'absolució.
Arxivat a