Colau pacta el 30% de l'habitatge social a canvi d'ajornar-ne l'aplicació

PSC, ERC i la CUP donen suport a la mesura del govern de Barcelona però no s'aplicarà fins que s'aprovi de manera definitiva

Ada Colau.
Ada Colau. | Adrià Costa
Redacció
18 de juny del 2018
Actualitzat a les 18:06h
Els grups municipals de BComú, ERC, el PSC, la CUP i el conseller no adscrit Gerard Ardany han acordat aprovar inicialment la modificació del Pla General Metropolità que obligarà els promotors immobiliaris a reservar el 30% del volum edificable dels immobles de nova construcció o de grans rehabilitacions a habitatge protegit.

Si bé inicialment el govern d'Ada Colau havia manifestat la intenció de començar a aplicar la normativa a partir d'aquest dimarts, finalment es farà a partir del pròxim mes d'octubre, quan es preveu que la Generalitat doni el vistiplau a la proposta. L'acord ha estat anunciat per la pròpia alcaldessa a la plaça Sant Jaume, mitja hora abans d'iniciar la Comissió d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat. Colau ha comparegut juntament amb diverses entitats que aplaudeixen la mesura: el Sindicat de Llogaters, l'Observatori DESC, l'Assemblea de Barris per un Turisme Sustenible, la FAVB i la PAH.
 
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha assegurat que es tracta d'un "acord històric" perquè "corresponsabilitza" els actors privats en matèria d'habitatge social. Segons Colau, aquesta mesura "permetrà aconseguir al voltant d'uns 300 o 400 pisos protegits l'any". El PSC i ERC ja s'havien mostrat a favor de dedicar una part dels nous immobles a habitatge social, però demanaven que l'aprovació de l'acord no impliqués una suspensió de llicències. L'endarreriment de l'aplicació de la normativa ha estat clau perquè hi donin suport. 
Arxivat a