Barcelona decideix avui si un 30% de les promocions privades es dedicaran a habitatge social

Els grups municipals tenen dubtes sobre la proposta del govern de Colau i lamenten la manca de temps per pronunciar-se sobre una qüestió central a la ciutat

Ada Colau.
Ada Colau. | Adrià Costa
Redacció
18 de juny del 2018
Actualitzat a les 9:55h
Barcelona debat aquesta tarda sobre una de les qüestions centrals de la ciutat: l'habitatge. Els grups votaran la proposta per destinar un 30% de les noves promocions privades a habitatge social. A menys d'un any de les municipals, la proposta genera dubtes en els grups i a hores d'ara no és clar si tirarà endavant. La mesura del govern barceloní implica obligar els promotors privats a destinar un 30% dels pisos nous a habitatge assequible i, si tira endavant, Colau vol que entri en vigor demà mateix. 

La iniciativa planteja dues modificacions del Pla General Metropolità, una amb les bases per obligar a crear habitatge social i l'altra per ampliar el dret de l'administració a tenir preferència per comprar finques en totes les operacions de compravenda a la ciutat. Fonts municipals recorden que es tracta d'una mesura treballada a partir de propostes fetes per la PAH, el Sindicat de Llogaters, l'Assemblea de Barris per un Turisme Sostenible, la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona i l'Observatori Desc. 

Precisament aquest últim, l'Observatori Desc, alertava ahir a través de Twitter dels dubtes dels grups municipals sobre la mesura. En aquest sentit, aquest migdia s'ha convocat una concentració a la plaça de Sant Jaume per pressionar per a l'aprovació d'aquesta mesura, que segons els seus impulsors suposaria ampliar el lloguer assequible a la ciutat. 
Arxivat a