Poble Lliure aposta per llistes independentistes unitàries i d'esquerres a les municipals

L'organització de la CUP creu que s'ha de crear un "direcció estratègica compartida" que aplegui partits i organitzacions

Assemblea de Poble Lliure.
Assemblea de Poble Lliure. | Poble Lliure
17 de juny del 2018
Actualitzat a les 20:18h
Poble Lliure, una de les organitzacions polítiques que donen suport a la CUP, ha anunciat aquest diumenge que aposta per crear una "direcció estratègica compartida" de l'independentisme, que coordini tots els partits i entitats independentistes. D'aquesta manera, indiquen, s'aconseguirà crear una estratègia unitària en un Congrés Nacional del Poble Català que congregui tot el moviment independentista.

Després de celebrar la seva segona Assemblea Nacional a Barcelona, el seu portaveu, Guillem Fuster, ha expressat la necessitat d'impulsar aquest espai, així com l'assemblea de càrrecs electes, "de manera immediata", i ha obert la porta a incorporar, també, representació d'altres àmbits, com ara el sindical.

Poble Lliure aposta per formar candidatures unitàries de l'independentisme de cara a les properes municipals, ja que aquestes serviran per ser, segons ha dit, un "mur de contenció del feixisme" i les "bases" de la República. Segons ha remarcat Fuster a NacióDigital, es tracta de llistes conformades "des de l'esquerra i la radicalitat democràtica" amb l'objectiu de "frenar la dreta". En aquest camí, ha descartat possibles pactes amb el PDECat: "Amb això volem emplaçar les esquerres i els que creuen amb la transformació". 

En aquest sentit, ha alertat del "perill" que suposa l'augment d'atacs ultres a Catalunya.