Òmnium «aterrarà» a Brussel·les

L'entitat revalida la confiança en Jordi Cuixart i la seva junta directiva, i reclama l'alliberament "immediat" dels presos polítics

Txell Bonet, parella de Jordi Cuixart, durant l'homenatge dels socis
Txell Bonet, parella de Jordi Cuixart, durant l'homenatge dels socis | ACN
16 de juny del 2018
Actualitzat a la 13:58h


Òmnium obrirà una delegació a Brussel·les per "denunciar els atacs a la llibertat i els drets civils". Així ho ha anunciat Marcel Mauri de los Ríos, reelegit com a vicepresident de l'entitat en l'assemblea multitudinària que ha servit per renovar la confiança dels socis en Jordi Cuixart. En el discurs que ha tancat l'assemblea, Mauri ha apuntat que la delegació, projectada en un moment de fortalesa d'Òmnium, també ha de servir per "projectar la riquesa de la cultura catalana" i la  "immensitat" de la llengua.

El vicepresident de l'entitat ha advertit que l'oficina també atorga una espai de projecció per a Òmnium per si "tenguessin la temptació de tornar-nos a il·legalitzar", en referència a l'acció repressiva de l'Estat. En nom de tots els socis, Mauri ha reclamat l'alliberament "immediat" dels presos polítics.

Coincidint amb els vuit mesos d'empresonament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, Òmnium ha revalidat la confiança en el seu president, reclòs a Soto del Real. Cuixart ha rebut 28.151 vots dels 28.183 sufragis emesos. Al costat del president hi serà Marcel Mauri de los Ríos, actual vicepresident i portaveu de l'entitat, que també ha obtingut una àmplia confiança dels socis per formar tàndem amb Cuixart. Marina Llansana i Joan Vallvé exerciran les altres vicepresidències.

Cuixart reclama un "diàleg permanent" sense "renúncies"

En un missatge enregistrat des de la presó, Cuixart ha convidat el sobiranisme a abanderar l'"oferta de diàleg permanent" amb l'Estat, un diàleg "basat en la confiança, però sense demanar renúncies a ningú". Cuixart ha puntualitzat que l'independentisme "no pot focalitzar la seva estratègia en el moviment antirepressiu".

Òmnium, que ja frega els 120.000 socis, pretén ser l'associació de referència del sobiranisme civil. De fet, Cuixart ha reclamat els socis que treballin per fer d'Òmnium "la principal entitat cívico-cultural d’Europa". El missatge del president ha estat acompanyat de crits de "llibertat, llibertat" d'un pavelló de la Vall d'Hebron ple a vessar. A primera fila, una gran representació institucional, amb la presència també dels dirigents dels partits sobiranistes, així com representants de l'associacionisme civil i els sindicats. El president de la Generalitat, Quim Torra; el president del Parlament, Roger Torrent; i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, han encapçalat la fila d'autoritats.

Els resultats validats a Vall d'Hebron reforcen el lideratge de Cuixart i el paper de Marcel Mauri de los Ríos com a mà dreta del president d'Òmnium. El projecte manté l’aposta per campanyes com Lluites Compartides, Crida per la Democràcia o Demà pots ser tu.
 

Discurs de Marcel Mauri a l'assemblea d'Òmnium by naciodigital on Scribd