Escac (i mat?) a Urdangarin

«Sigui com sigui, i malgrat la rebaixa de la condemna a l'exduc, el Suprem ha donat per acreditada la corrupció al voltant del teixit fraudulent de l'Institut Nóos»

13 de juny del 2018
Actualitzat a les 6:32h
Iñaki Urdangarin, cunyat del rei Felip VI, desfilarà avui per l'Audiència de Palma. Recollirà en mà el document oficial que l'envia a presó, on hi haurà de passar els propers cinc anys i 10 mesos. El principal interrogant ara mateix és si l'ingrés entre reixes serà immediat, o el marit de la Infanta Cristina encara gaudirà d'uns dies més de llibertat. En unes poques hores ho sabrem. De fet, encara hi ha sobre la taula la carta del TC que, si bé difícilment contradiria la resolució del Suprem, sí que pot dilatar encara més els terminis en cas que els condemnats hi recorrin. Això sí, els darrers mesos ens han ensenyat que, quan parlem de l'aparell judicial espanyol, fem bé si no descartem del tot un gir de guió dantesc i d'última hora. Veurem.

Sigui com sigui, i malgrat la rebaixa de la condemna a l'exduc, el Suprem ha donat per acreditada la corrupció al voltant del teixit fraudulent de l'Institut Nóos. Tot aquest procés s'ha fet llarg, però l'ínfim soroll fet ahir des de la classe política és inexplicable. Estem parlant, no ho oblidem, d'una condemna que afecta directament a la família reial espanyola. Diu poc a favor de la democràcia espanyola que aquest cas no hagi generat una nova sacsejada en el taulell polític de l'Estat.

Us deixo deu notícies i opinions que no poden faltar en la vostra primera lectura del dia. Que tingueu un dia fantàstic!

1. Del «trampolí» d'Urdangarin a la «negligència» de Matas: les claus de la sentència de Nóos; per Sara González.

2. PERFIL Iñaki Urdangarin, de la glòria a la degradació; per Pep Martí.

3. LA VEU DE NACIÓ El cunyat del Rei; article d'opinió d'Irene Ramentol sobre la sentència del cas Nóos.

4. María José Segarra, una fiscal progressista per entomar la situació dels presos; per Pep Martí.

5. El Govern atura la liquidació del Diplocat; per Joan Serra Carné Oriol March.

6. Artadi i Batet es trucaran aquest dimecres per concretar la reunió entre Torra i Sánchez; per Oriol March.

7. València es prepara per recollir els rescatats de l'Aquarius.

8. OPINIÓ Irresponsables o espantats?; l'article de Francesc-Marc Álvaro.

9. En llibertat els dos alts càrrecs detinguts en l'operació policial pel cens de l'1-O; per Aida Morales.

10. Setge a l'excés de velocitat: els Mossos potencien els radars mòbils amb cotxes d'incògnitJaume Ventura acompanya una patrulla a la recerca dels conductors massa ràpids.
 

 
Ferran Casas i Manresa
subdirector de NacióDigital

Vols rebre El Despertador de NacióDigital cada matí al teu correu electrònic? 

Fes clic aquí per subscriure't-hi