Torra aborda amb la CUP el rumb estratègic de la legislatura

Els anticapitalistes, crítics amb el Govern, reclamen des de la investidura que es torni a la desobediència i que es compleixi el mandat de l'1-O

Quim Torra, amb Carles Riera i Natàlia Sànchez, diputats de la CUP
Quim Torra, amb Carles Riera i Natàlia Sànchez, diputats de la CUP | ACN
11 de juny del 2018
Actualitzat a les 17:28h
El president de la Generalitat, Quim Torra, ha rebut aquest dilluns a la tarda Carles Riera i Natàlia Sànchez, diputats de la CUP, per abordar amb ells el rumb estratègic de la legislatura. La trobada s'emmarca en la ronda de contactes que Torra està duent a terme aquests dies -amb l'absència sonada d'Inés Arrimadas- amb tots els grups parlamentaris. Al matí ha estat el torn de Xavier Domènech, de Catalunya En Comú Podem, i aquesta tarda també s'acostarà a Palau el líder del PP, Xavier García Albiol.

Els anticapitalistes estan sent especialment crítics amb el Govern i, de fet, amb el rumb de Junts per Catalunya (JxCat) i ERC des que va arrencar la legislatura. Sostenen que el plantejament de restitució no s'ha complert -començant per la marxa enrere en la investidura promesa en campanya de Carles Puigdemont- i que les renúncies estan afectant la implementació del mandat de l'1-O.

En aquest sentit, la CUP s'ha situat a l'oposició, i acusa JxCat i ERC d'estar desplegant un programa "autonòmic" que pretén arribar al límit de les competències estatutàries i constitucionals. També han estat crítics amb la possibilitat que s'enceti un diàleg entre Torra i el nou president espanyol, Pedro Sánchez.