Les recomanacions del cap de setmana: de Quim Monzó a Benvinguts a Pagès

NacióDigital recomana la projecció de "Miss Dalí" al FIC-CAT, el festival Simfònic, i la Fira-Mercat Medieval dels Canonges de la Seu d'Urgell

Una imatge de les jornades Benvinguts a Pagès
Una imatge de les jornades Benvinguts a Pagès | BAP
08 de juny del 2018
Actualitzat el 09 de juny a les 7:07h
D'entre tota l'oferta cultural, aquestes són les propostes que us recomanem des de la redacció de NacióDigital per gaudir al màxim del temps de lleure, oci i cultura del cap de setmana.

El llibre

Vuitanta-sis contes
El talent de Quim Monzó per celebrar el Premi d'Honor de les Lletres

Quim Monzó rebia aquest dilluns el 50è Premi d'Honor d eles Lletres Catalanes. Per celebrar el guardó, res millor que llegir els Vuitanta-sis contes, una obra on podem degustar el millor Monzó després de revisar els seus contes publicats fins a Guadalajara, publicat el 1996. Hi trobarem Uf, va dir ell, Olivetti, Moulinex, Chaffoteaux et Maury, L’illa de Maians, El perquè de tot plegat i Guadalajara. Edita: Quaderns Crema.
 
La pel·lícula

Miss Dalí
Ventura Pons explica la "història amagada" de la germana de Dalí


D'entre la programació de l'onzena edició del Festival Internacional de Cinema en Català Costa Daurada per aquest cap de setmana, destaquem la projecció de la darrera pel·lícula del català Ventura Pons va passar pel Festival de cinema de Guadalajara, a Mèxic, i arriba aquest divendres a la gran pantalla. Miss Dalí fa un repàs de la vida d'Anna Maria Dalí i dels records que té dels moments viscuts amb el seu germà, el cèlebre pintor surrealista Salvador Dalí. En paraules de Pons, la de la germana "és una història amagada i aquestes sempre són les més interessants". Dissabte 9 de juny. Teatre del Casino Municipal de Roda de Berà.

El concert

Simfònic
La 8a edició d'un festival amb 100 concerts simultanis a Catalunya i Balears


Una jornada de música única i singular, amb 100 concerts simultanis i gratuïts realitzats per més de 5.000 estudiants d'escoles de música a 100 racons emblemàtics de Catalunya i Balears, el mateix dia i a la mateixa hora: 9 de juny a les sis de la tarda. Una hora després, a les set de la tarda, els 5.000 músics interpretaran a la vegada la cançó Oh Happy Day en honor als padrins de l'esdeveniment d'aquesta 8a edició: el grup Barcelona Gospel Messengers. 9 de juny, a les 18h. Catalunya i Balears.


L'esdeveniment

Fira-Mercat Medieval dels Canonges
Una fira per viatjar enrere en el temps al cor de la Seu d'Urgell

El centre històric de la Seu d'Urgell es transformarà en un gran escenari on el temps semblarà tornar enrere i on es viuran la màgia i l'alegria per la música i els espectacles; els colors dels vestits, les teles i les paradetes; les olors, etc. Durant aquest cap de setmana, i en qualsevol punt del Mercat Medieval dels Canonges, es podran trobar personatges medievals actuant en animacions de carrer, a càrrec d’actors de diferents companyies professionals, tallers i jocs infantils, música, balls, cetreria, campament i lluites medievals, visites al centre històric de la ciutat, dansa oriental, cercaviles i contacontes. 9 i 10 de juny. La Seu d'Urgell.

L'imperdible

Benvinguts a Pagès
L'ocasió de conèixer la vida a pagès i d'on prové el que mengem

D'on prové tot el que mengem? Com es viu i es treballa a pagès? Com és l'interior d'una granja, com s'extreu la mel dels ruscs, quina cuina hi ha a cada territori de Catalunya? Benvinguts a Pagès programa més de 900 activitats per tot Catalunya durant dos dies per anar a pagès i conèixer l'origen del que mengem, tastar els productes cultivats, criats i pescats, i degustar la cuina del territori als restaurants locals. 9 i 10 de juny. Diverses localitats.