El PSC vetarà Albiol per formar govern a Badalona

Miquel Iceta està disposat a governar amb el PP però sense el seu màxim líder, exigència que podria fer embarrancar la moció de censura

Publicitat electoral del PP a la campanya del 21-D
Publicitat electoral del PP a la campanya del 21-D | Adrià Costa
04 de juny del 2018
Actualitzat a la 13:48h
Els socialistes estan disposats a arribar fins al final a l'hora de presentar la moció de censura a Badalona per fer fora l'alcaldessa Dolors Sabater. Ara bé, el líder del PSC, Miquel Iceta, ha deixat clar que el PSC obre la porta a governar amb el PP i altres partits a la ciutat però que vetarà l'entrada del líder dels populars, Xavier García Albiol, a l'executiu municipal. "No governarem amb Albiol", ha dit ras i curt. La paradoxa és, però, que va ser precisament Albiol l'artífex de la moció de censura i que és ell qui comanda els populars badalonins. El veto del PSC podria fer embarrancar la moció de censura.

Iceta ha confirmat que, després de l'ampli suport que va rebre la moció de censura en la consulta a la militància celebrada el passat dissabte, el socialista Àlex Pastor presentarà la seva candidatura a l'alcaldia. Ha argumentat que, si s'ha arribat a aquest punt, és perquè en el seu dia els socialistes van acordar fer Dolors Sabater alcaldessa en base a un acord "que des del primer dia es va incomplir", que és que l'Ajuntament es mantingués neutral davant del procés sobiranista català. Ha recordat, a més, que l'alcaldessa va perdre la qüestió de confiança que va presentar.

La renúncia al propi líder

"Ara correspon als companys de Badalona parlar amb la resta de partits i, si tira endavant, convidar la resta de partits a ser-hi", ha dit. Això implica parlar també amb els populars i predisposició a governar amb ells. Però sense Albiol, un escenari molt difícil perquè ell governa amb mà de ferro el partit a Badalona. "No formarà part del govern de Badalona. El PP sí, però Albiol no", ha sentenciat Iceta. De fet, ha precisat que ja al 2015 van impedir que ell fos l'alcalde i que ara estan disposats a barrar-li el pas a l'executiu municipal.

Caldrà veure ara quina és la resposta del PP de Badalona, ja que per entrar a governar amb els socialistes haurien de renunciar al seu propi líder. També quina és la resposta del PSC de Badalona, ja que després d'un resultat tan contundent a la consulta a favor de la moció, l'objectiu de barrar el pas a Albiol podria deixar Pastor sense l'alcaldia.