Desallotgen el campament de sensesostre d'Arc de Triomf

Les persones sense llar provenien de l'acampada de plaça Catalunya i han hagut de marxar per ordre judicial

Acampada de sensesostre a Arc de Triomf.
Acampada de sensesostre a Arc de Triomf. | Albert Alcaide
30 de maig del 2018
Actualitzat a les 16:44h
El campament de persones sense llar que s'havia establert en un solar proper a Arc de Triomf ha estat desallotjat aquest dimecres pels Mossos d'Esquadra. A primera hora, un grup d'agents s'hi ha desplaçat amb una ordre judicial, i ha instat les persones que vivien en tendes de campanya i barraques a marxar. Així ho han fet. Malgrat la impotència i la indignació de tornar al nomadisme, han agafat les poques coses que acumulen i han marxat. 

El d'Arc de Triomf era un dels punts calents del conflicte dels sensesostre a Barcelona, després que l'Ajuntament també desallotgés les persones que fa uns mesos havien ocupat plaça Catalunya. En aquest cas, la petició de desallotjament s'ha fet a instàncies dels propietaris, en un espai on s'havia de construir un hotel, però que finalment projecta blocs de pisos. 

En declaracions a NacióDigital, les persones sense llar d'Arc de Triomf van lamentar la "manca de coordinació entre els serveis de salut i els serveis socials" i van criticar la "falta de recursos immediats i propers". Així mateix, demanaven un espai on "estar tranquils" i poder reorientar la seva vida, i manifestaven que, mentre que el consistori deia que "ocupava" un espai, ells el mantenien net i actiu. 

 

Acampada de sensesostre a Arc de Triomf. Foto: Albert Alcaide