Torra publica un llibre amb reflexions sobre Catalunya a partir de l'estada a Suïssa

"El quadern suís" arriba a les llibreries el proper 7 de juny

Quim Torra, al Parlament
Quim Torra, al Parlament | Adrià Costa
29 de maig del 2018
Actualitzat a les 11:06h
Quim Torra és un nom de llarga trajectòria al món editorial català. D'una banda, per la seva tasca al capdavant d'A Contra Vent Editors, l'editorial que va fundar amb el propòsit de reivindicar i posar en valor la riquesa del periodisme literari català, amb la publicació d'originals i obres recuperades. De l'altra, com a autor, faceta a la qual tornarà a partir del proper 7 de juny, quan Edicions Proa posarà a la venda El quadern suís, fruit del temps viscut al país alpí i on llegirem la visió que tenia de Catalunya des de la distància.

El punt de partida del llibre són les vivències i les reflexions de Quim Torra durant l’estada a Suïssa que va fer entre 2005 i 2007 com a directiu d’una companyia d'assegurances. I el resultat és un llibre per on transiten reflexions sobre la política catalana del segle XX, l’evocació de Mercè Rodoreda en el seu exili de prop de vint anys a Ginebra –tant actual ara, per desgràcia–, la proposta d’una obra de Ramon Llull com a manual per a les escoles de negoci, l’elogi de la convivència de quatre llengües en igualtat i respecte, sense oblidar el record omnipresent de Gaziel, Eugeni Xammar, Josep Pla i els seus quaderns de viatge.

Quim Torra (Blanes, 1962) és president de la Generalitat de Catalunya des del maig de 2018. L’any 2008 va fundar l'editorial A Contra Vent. El 2012 va ser nomenat director del Born Centre Cultural i l'any 2015 va substituir Muriel Casals al capdavant d’Òmnium Cultural, deixant pas poc després a Jordi Cuixart. A banda de l'escriptura de llibres i de l'editorial, també ha dirigit la Revista de Catalunya i el Centre d’Estudis de Temes Contemporanis.