Colau visita Forcadell i Bassa a Alcalá Meco: «La presó preventiva és cruel i innecessària»

L'alcaldessa de Barcelona reclama renunciar a "posicions de màxims" i "fer tot el possible" perquè les dues dirigents sobiranistes i la resta de presos siguin alliberats

Ada Colau
Ada Colau | Adrià Costa
Redacció
28 de maig del 2018
Actualitzat a les 14:09h
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha visitat aquest dilluns Carme Forcadell i Dolors Bassa a la presó d'Alcalá Meco. Després de reunir-se amb l'expresidenta del Parlament i l'exconsellera de Treball, Colau s'ha mostrat "més convençuda que la presó preventiva és cruel i innecessària".
 
L'alcaldessa de Barcelona ha reclamat a tots els actors amb responsabilitats en el plet entre Catalunya i Espanya que renunciïn a "posicions de màxims" per "fer tot el possible" perquè les dues dirigents i la resta de presos siguin alliberats. Colau ha demanat que una mesura de mínims per desescalar el conflicte seria l'"apropament a presons catalanes".

En l'entrevista aNacióDigital d'aquest cap de setmana, Colau ja va fer un prec a Mariano Rajoy en relació als presos per avançar en el diàleg. "El més concret que podria fer és apropar de forma immediata els presos a Catalunya per deixar de maltractar amb crueltat les famílies sense cap causa justificada. Un gest de distensió, a curt termini i immediat, seria aquest. Això ho podria fer avui mateix, acostar els presos i les preses, perquè vull subratllar que em disgusta la invisbilització del cas de la Carme i la Dolors . Un moviment com aquest demostraria que Rajoy estaria disposat a negociar alguna cosa", va expressar l'alcaldessa de Barcelona.
Arxivat a