L'independentisme desafia Àngel Ros i tenyeix de groc una altra font de Lleida

L'alcalde de Lleida ha criticat els llaços grocs i els ha ordenat treure de la via pública

27 de maig del 2018
Actualitzat a les 18:47h
Imatge de la font tenyida de groc
Imatge de la font tenyida de groc | Cedida
L'independentisme lleidatà ha desafiat Àngel Ros després que hagi reconegut que ha ordenat retirar llaços grocs. El Paer en cap ha fet tancar la font que es va tenyir de groc a la Plaça de la Pau, al davant de la subdelegació del govern espanyol, però aquesta mesura no ha apaivagat les ganes de reivindicació dels independentistes, que han tenyit una nova font. Així, aquest diumenge brollava aigua groga de la font de l'avinguda Lluís Companys de la ciutat.

L'acció arriba després que Ros assegurés aquesta setmana que comparteix amb el delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, el concepte de "neutralitat" de l'espai públic.

En aquest sentit, Ros va assenyalar aquest divendres al ple municipal que la Paeria seguirà actuant com fins ara –i no perquè ho demani Millo-, és a dir retirant aquells símbols dels carrers, places o edificis municipals "que no siguin compartits" pel conjunt de la ciutadania, ja puguin ser llaços o pancartes de color groc així com pintades "ofensives" amb motius, per exemple, de caire feixista.