El PDECat canviarà de nom a les municipals

Així ho ha proposat la coordinadora general, Marta Pascal, en la reunió del consell nacional d'aquest dissabte

Marta Pascal i Neus Munté, durant el consell nacional del PDECat
Marta Pascal i Neus Munté, durant el consell nacional del PDECat | ACN
26 de maig del 2018
Actualitzat a les 12:28h
La coordinadora general del PDECat, Marta Pascal, ha proposat aquest dissabte, durant el consell nacional de la formació, concórrer a les eleccions municipals sota la marca de Junts per Catalunya (JxCat), ja provada amb èxit a les eleccions catalanes del 21 de desembre. Aquesta decisió s'acabarà de perfilar a la convenció municipalista que el partit celebrarà al juny, tal com va avançar NacióDigital.

Aquest consell nacional, de fet, se celebra just quan falta un any exacte per als comicis locals, en els quals el PDECat s'hi juga l'hegemonia obtinguda per CiU els anys 2011 i 2016. Pascal ha fet èmfasi en la necessitat de repetir els resultats i en aconseguir que els regidors i alcaldes que ocupen les seves responsabilitats ho puguin seguir fent a partir de l'any vinent, amb especial atenció a la batalla de Barcelona.

Cap a l'assemblea

Rumb a l'assemblea dels dies 20, 21 i 22 de juliol. Aquest és un dels principals missatges que han sortit del consell nacional, en el qual Pascal ha demanat "mirada llarga" per "ampliar el partit", segons ha indicat en la part privada de la cita. Fonts consultades per NacióDigital indiquen que divendres vinent hi haurà un nou consell nacional que servirà per convocar oficialment l'assemblea -el que abans es coneixia com a congrés-, que tindrà caire ideològic però que també servirà per, previsiblement, integrar més sensibilitats del partit a la direcció i escollir president.

La trobada d'aquest dissabte tenia molt d'interès davant la possibilitat que el sector crític -encapçalat per Joan Ramon Casals, del corrent Moment Zero- aixequés la veu per demanar que l'assemblea del juliol tingués com a objectiu renovar la direcció. Els plans de la cúpula, en tot cas, passen per ampliar els membres que formen part de l'executiva -ara són dotze- i oferir una assemblea "a fons" en la qual es pugui "parlar de tot", també de les qüestions organitzatives que fa dos anys, amb la fundació del partit, no es van acabar de plasmar correctament. Una d'elles, per exemple, és el règim d'incompatibilitats.