Entrevista a Colau, Sabater, Parlon i Conesa: les alcaldesses analitzen el mandat a NacióDigital

Les quatre alcaldesses repassen els principals reptes dels ajuntaments metropolitans quan falta un any per a les eleccions municipals, i envien missatges directes a Torra i Rajoy

Núria Parlon, Ada Colau, Dolors Sabater i Mercè Conesa, al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona
Núria Parlon, Ada Colau, Dolors Sabater i Mercè Conesa, al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona | Adrià Costa
Redacció
25 de maig del 2018
Actualitzat a les 21:13h
Aquesta setmana ha fet tres anys de les eleccions municipals. En queda només un per als comicis del 2019, i als ajuntaments és moment de fer balanç i projectar la feina pendent en l'esprint cap a la pròxima cita amb les urnes. NacióDigital ha reunit quatre alcaldesses metropolitanes -Ada Colau (Barcelona), Dolors Sabater (Badalona), Núria Parlon (Santa Coloma de Gramenet) i Mercè Conesa (Sant Cugat)- per analitzar els reptes de les grans ciutats en un moment complex per al país. De la conversa reposada al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona en sorgeixen conclusions i més d'un clam: la urgència d'una regulació que freni els preus abusius de l'habitatge i la importància de trobar una estratègia compartida en el debat de la municipalització de determinats serveis. En aquest vídeo us oferim el making of de la trobada.


NacióDigital publicarà l'entrevista conjunta a Colau, Sabater, Parlon i Conesa aquest dissabte a la nit. A banda de radiografiar els principals debats municipals, les alcaldesses també formulen peticions al president de la Generalitat, Quim Torra, i al president del govern espanyol, Mariano Rajoy. Al líder del PP li exigeixen, amb diferents matisos, que dialogui i busqui solucions polítiques al plet català, a més d'atendre la demanda dels presos. Formar Govern i ajudar els ajuntaments figuren entre les peticions formulades a Torra.

L'entrevista, conduïda per Ferran Casas -subdirector del diari- i Joan Serra Carné -cap de Política-, anirà acompanyada d'un monogràfic per enfocar les pròximes eleccions municipals. S'hi farà un extens balanç de la gestió de Colau al govern de la capital catalana i un ampli reportatge sobre la situació a deu de les principals ciutats del país.