El PP recorrerà la seva condemna del cas Gürtel

La formació de Mariano Rajoy “respecta” però “no comparteix” la sentència

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, des de la Moncloa en una imatge d'arxiu.
El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, des de la Moncloa en una imatge d'arxiu. | ACN
24 de maig del 2018
Actualitzat a les 16:24h
El PP ha emès un comunicat on anuncia que recorrerà la sentència de l’Audiència Nacional que condemna la formació a pagar 245.000 euros com a responsable a títol lucratiu de la trama Gürtel. Sobre la resolució, el PP diu que “respecta” però que “no comparteix” on es considera que el partit és “responsable civil com a partícip a títol lucratiu”, ja que desconeixien els fets.

Els populars destaquen que la formació “en cap moment ha estat imputada ni processada” per aquest fets, i recorden que les qüestions que s’han jutjat “se circumscriuen a les eleccions municipals de 2003 als ajuntaments de Pozuelo de Alarcón i Majadahonda” que són “dues localitats madrilenyes dels més de 8.000 ajuntaments que hi ha a Espanya”. En aquest sentit, la direcció del partit s’excusa pel fet que “el PP nacional no pot conèixer les despeses extracomptables en què incorri algun candidat a títol individual”.

“El PP en cap cas coneixia els fets”, sosté el comunicat, i la condemna l’obliga a “restituir els efectes del delicte de terceres persones” com són “els exalcaldes de Pozuelo i Majadahonda”. En aquest sentit, el comunicat sosté que el PP “a complert i compleix el seu compromís en la lluita contra la corrupció” com ho demostra el fet que “cap dels condemnats per aquest procés està encara al partit”. “Cap membre de la direcció actual o de direccions passades ha estat imputat en aquesta causa, i alguns van anar al judici com a testimonis, fet que acredita una absoluta manca de responsabilitat en els fets jutjats”, conclou.