Barcelona paralitza la construcció d'un complex de luxe a l'edifici de l'antiga seu de Telefónica

Una inspecció realitzada per l'Ajuntament de Barcelona conclou que s'estan duent treballs en les obres que no estan emparats per la llicència

Obres a l'edifíci Estel, l'antiga seu de Telefónica a Barcelona.
Obres a l'edifíci Estel, l'antiga seu de Telefónica a Barcelona. | Adrià Costa
Redacció
22 de maig del 2018
Actualitzat el 24 de maig a la 1:52h
L'Ajuntament de Barcelona ha paralitzat les obres del complex residencial de luxe Edifici Estel, immoble conegut per haver estat la seu de Telefónica de Barcelona. Després d'una inspecció realitzada pel consistori s'ha conclòs que s'estan duent treballs en la construcció no emparats per la llicència, fet que ha comportat l'ordre de paralització del projecte, tal com ha avançat El Confidencial i han confirmat fonts municipals a NacióDigital.

És un dels majors projectes d'habitatges d'alt standing que s'està construint actualment en el centre de la ciutat, ja que compta amb uns 73.000 metres quadrats d'edificabilitat amb llicència per fer 421 pisos i 575 de garatge, a més d'una galeria comercial. Ara, però, l'empresa promotora té un termini de 15 dies per presentar canvis en el projecte i legalitzar la situació.

Davant de la incertesa de quan es podrà legalitzar la situació i continuar amb les obres, la societat Fiscalter Inversiones 2013, propietària de l'immoble, ha optat per col·locar bastides i mesures de seguretat per si l'aturada de les construccions s'allarguen.

Història de l'edifici

Abans d'arribar a les mans dels empresaris d'origen indi de Fiscalter Inversiones 2013, Dinesh Gidwani i Jairam Mangharam Gidwani, l'edifici ha tingut diversos propietaris.

En el 2007, després que Telefónica decidís abandonar l'immoble, el fons de capital de risc Carlyle va adquirir l'edifici per 220 milions d'euros amb la finalitat de reconvertir-lo en un complex residencial de luxe. En plena crisis econòmica l'empresa va fer fallida, fet que va obligar al consistori barcelonès a actuar d'ofici.

L'administració concursal es va fer càrrec de l'actiu fins que el 2014 Platinum el va comprar per 56 milions d'euros, gairebé una quarta part del que s'havia pagat set anys abans. Es desconeix per quin import es va vendre l'immoble a Fiscalter Inversiones 2013, l'actual propietari.

Segona paralització de les obres

L'Ajuntament de Barcelona ja va paralitzar l'octubre del 2016 cautelarment les obres de l'Edifici Estel, que ocupa l'illa entre l'avinguda Roma i els carrers Mallorca, Viladomat i Calàbria, després que una inspecció municipal -que van demanar els mateixos veïns per la pols i el soroll que ocasionaven les obres- determinés "deficiències en les xarxes i les lones de protecció", pel que el consistori va dictar una ordre de suspensió "fins que es compleixi la normativa".
Arxivat a