Torra demana per carta una reunió a Rajoy: «Estic disposat a dialogar sense condicions»

El president de la Generalitat reivindica el mandat de l'1-O en la primera missiva enviada al seu homòleg espanyol

Quim Torra, en un moment del debat d'investidura de dissabte
Quim Torra, en un moment del debat d'investidura de dissabte | Adrià Costa
18 de maig del 2018
Actualitzat el 19 de maig a la 13:34h
El president de la Generalitat, Quim Torra, ha enviat aquest divendres una carta a Mariano Rajoy en la qual l'emplaça a trobar una data per reunir-se. "Estic disposat a començar aquest diàleg demà mateix", destaca Torra en la missiva, en la qual no posa "condicions" a aquestes converses que vol encetar amb el dirigent espanyol. "Tinc la predisposició a parlar de tot, sense límit temporal i amb el format que trobem més oportú", ressalta el nou president de la Generalitat.

En el text Torra assegura que el projecte polític del futur Govern "serà el que va avalar la majoria de ciutadans el 21 de desembre, fidel a l'expressió democràtica de l'1 d'octubre i al seu resultat". "Les circumstàncies del país eren, i continuen sent, excepcionals per l'existència de polítics catalans, demòcrates i honorables, en plenitud de drets polítics, en situació de presó preventiva o a l'exili", indica.

El dirigent català li manifesta, de passada, que les prioritats del Govern seran el progrés, la cohesió social, la prosperitat econòmica i la defensa de la democràcia i "dels drets fonamentals". "Uns principis que ens permeten construir un país millor per als 7,5 milions de catalans. Un país que és divers, civic, respectuós, profundament compromès amb els valors democràtics i que aspira legítimament a disposat per al futur de millors oportunitats per a tots els catalans", insisteix.

La carta del president Torra a Mariano Rajoy by naciodigital on Scribd