El procés català arriba a Netflix amb «imparcialitat» i «sense manipulació»

El DocsBarcelona projecta en exclusiva el documental "Dos Cataluñas" dirigit per Álvaro Longoria i Gerardo Olivares

Fotograma de «Dos Cataluñas», que el DocsBarcelona preestrena en exclusiva
Fotograma de «Dos Cataluñas», que el DocsBarcelona preestrena en exclusiva | Netflix
17 de maig del 2018
Actualitzat el 18 de maig a les 8:17h
Diversitat, eclecticisme i mirades singulars que ajudin a completar la realitat, la viscuda o la somiada. També documents per entendre el passat i fer-ne un bon ús de cara al futur i, enguany més que mai, talent de casa i comèdia. Aquest dimecres 16 de maig ha arrencat la 21a edició del DocsBarcelona, que enguany aposta decididament pel documental català: ho són, de manera inèdita, 14 títols del total de 41 que passaran pel certamen.


En aquest sentit, i com a un dels gran reclams, el DocsBarcelona ha fet aquest dijous un avançament exclusiu del documental Dos Cataluñas, produït per Netflix, a l'auditori del CCCB. Són les primeres imatges del documental que la companyia ha elaborat sobre el procés, dirigit per Álvaro Longoria i Gerardo Olivares.  

"No volem que se'ns titlli de manipular" i "intentem mantenir la imparcialitat". Aquesta són dues de les màximes que han volgut seguir els directors del documental en el rodatge i creació del llargmetratge. La projecció, que ha emès els 25 minuts inicials del film, se centra en tot allò viscut en el context de les eleccions catalanes del passat 21 de desembre.
 

Imatge de «Dos Cataluñas», que el DocsBarcelona preestrena en exclusiva Foto: Netflix


La situació política catalana, a la gran pantalla

Acompanyant als candidats en el seu recorregut per tota Catalunya, Brussel·les i fins arribar a Estremera, aquest documental mostra la cara mai vista d’aquestes eleccions: el backstage dels mítings, la preparació dels debats i la intimitat dels candidats durant la campanya i la nit electoral. Amb el testimoni de desenes d'entrevistes a intel·lectuals, juristes, polítics, periodistes i ciutadans amb sensibilitats oposades, el documental vol "aprofundir més enllà dels titulars en el com i el perquè s’ha arribat a aquesta difícil situació".

Al documental hi intervenen personalitats com Carles Puigdemont, Inés Arrimadas, Raül Romeva, Miquel Iceta, Elsa Artadi, Jordi Turull, Marta Rovira, Xavier Domènech, David Fernández, Ada Colau, John Carlin, Raphael Minder, Iñaki Gabilondo o Pablo Simón.

 Consulta aquí tota la programació del DocsBarcelona 2018