Torra i Puigdemont se citen a Berlín amb els primers passos del mandat damunt la taula

El president de la Generalitat i el president a l'exili aborden la formació de Govern i la retirada del 155 en la primera trobada des de la investidura

Carles Puigdemont i Quim Torra, reunits a Berlín la setmana passada
Carles Puigdemont i Quim Torra, reunits a Berlín la setmana passada | Junts per Catalunya
15 de maig del 2018
Actualitzat a les 16:01h
Quim Torra, després de l'entrevista d'aquest matí a Catalunya Ràdio, s'ha desplaçat fins a Berlín per reunir-se amb Carles Puigdemont. És el primer acte des que va ser escollit, amb els vots favorables de Junts per Catalunya (JxCat) i ERC i les quatre abstencions de la CUP, com a president de la Generalitat al Parlament. Amb Puigdemont, de qui ha reconegut la legitimitat des del primer moment del mandat -es va comprometre a investir-lo en el transcurs de la legislatura- hi ha abordat la formació del nou Govern i els primers passos que hauran de desplegar els futurs consellers.
 

Carles Puigdemont i Quim Torra, amb Txell Bonet Foto: Junts per Catalunya


Després de la trobada, cap a les 16.30, els dos dirigents oferiran una roda de premsa conjunta. Es preveu que, un cop sancionat el nomenament de Torra per part del rei Felip VI, es procedeixi a la presa de possessió i a la tria definitiva del Govern. Els dos presidents s'han trobat amb Txell Bonet, periodista i companya de Jordi Cuixart, màxim dirigent d'Òmnium Cultural i empresonat a Soto del Real. Torra es reunirà amb els presos polítics al llarg dels propers dies.

Xoc i disculpes

El primer xoc del mandat s'albira proper, perquè la Moncloa vol organitzar la presa de possessió de Torra i el nou president ho rebutja perquè pretén que se n'encarregui la Generalitat. Segons el dirigent de JxCat, cal apostar per un acte "intimista" que reculli la "tristesa" que impliquen l'exili i la presó de la cúpula del procés. A banda, la intenció de Torra de nomenar consellers Josep Rull, Jordi Turull i Lluís Puig -malgrat ser a Estremera o a Brussel·les- podria allargar el 155, segons va alertar ahir Enric Millo.