El PP considerarà Torra com a «interlocutor vàlid» amb Rajoy si és investit

Albiol considera que el candidat a la presidència és un "radical" i l'insta a demanar "disculpes públicament pels seus insults als espanyols"

Xavier García Albiol, a l'hemicicle del Parlament
Xavier García Albiol, a l'hemicicle del Parlament | Adrià Costa
11 de maig del 2018
Actualitzat a les 12:15h
El líder del PP a Catalunya, Xavier García Albiol, considera que Quim Torra és un independentista "radical" i un dirigent "obedient" al dictat de Carles Puigdemont. Amb tot, si acaba sent investit president de la Generalitat, admeten que serà l'"interlocutor davant del govern" d'Espanya.

Així ho ha afirmat el propi Albiol, que ha afegit que el seu grup és "seriós" i que, per tant, amb independència que no els agradi el candidat, defensarà que Torra es reuneixi amb Mariano Rajoy "sempre i quan el seu comportament sigui ajustat a la legalitat". Amb tot, el líder dels populars s'ha mostrat convençut que el nou president no ajudarà a desbloquejar la situació política.

La continuïtat del procés sobiranista

I és que Albiol interpreta que el nomenament de Torra no suposarà "un punt i final" al procés sobiranista, sinó a la seva continuïtat, fet que els populars encaixen amb "preocupació". "Tindrem un home de palla de president de la Generalitat perquè serà teledirigit des d’Alemanya", ha dit. Un dels gestos que demana el PP a Torra és que "demani disculpes públicament a tots els espanyols pels greus insults que ha fet al llargs dels darrers anys" als catalans que se senten espanyols, en al·lusió als polèmics tuits que va publicar fa cinc o sus anys.

El PP segueix embrancat en la pugna amb Ciutadans. Albiol ha defensat que, "agradi o no", el 155 decaurà un cop es formi un Govern perquè així es va aprovar al Senat. "Cs està intentant enganyar i confondre la gent de bona fe. Li demano serietat", ha etzibat Albiol sobre les reivindicacions del partit taronja perquè es mantingui la vigència del 155.