Facebook desembarca a la Torre Agbar per controlar les «fake news»

La companyia nord-americana ocuparà vuit plantes de l'edifici amb 500 treballadors i el govern de Colau celebra l'aposta per la capital catalana

Torre Agbar
Torre Agbar | Adrià Costa
Redacció
07 de maig del 2018
Actualitzat a les 16:12h
La companyia nord-americana Facebook ha escollit Barcelona per instal·lar un dels seus centres de control de les fake news. Tal com avança aquest dilluns el portal especialitzat Cinco Días, la xarxa social encapçalada per Mark Zuckerberg s'assentarà a la Torre Agbar, on situarà 500 treballadors en vuit plantes que vigilaran i eliminaran continguts.

Les 500 persones treballaran per l'empresa Competence Call Center (CCC), que ja havia anunciat el lloguer de 9.000 metres quadres de vuit plantes de l'emblemàtic edifici. Aquesta mateixa empresa ja té un centre de control a Essen, Alemanya, treballant també per la xarxa social.

La notícia arriba mesos després que l'Agència Europea del Medicament (EMA) descartés, precisament, la Torre Agbar per acollir la seva seu. El Brexit va provocar el canvi de ciutat de l'Agència i malgrat que Barcelona era una de les candidates, va acabar escollint Amsterdam.

Des del govern d'Ada Colau, el regidor de Turisme, Comerç i Mercats , Agustí Colom, ha celebrat que Facebook hagi triat Barcelona per posar en marxa el centre de control de notícies falses, i ha dit que l'Ajuntament es posarà en contacte amb l'empresa per ajudar-lo i facilitar el seu "aterratge" a la ciutat.

"Ens sembla una gran notícia, que va en la dinàmica econòmica de la ciutat, que no ha deixat d'atreure inversió en els darrers anys", ha destacat Colom en declaracions a la premsa aquest dilluns, i també ha subratllat que és una bona notícia per a un sector emergent com el de les noves tecnologies.

En aquest sentit, ha assegurat que és una oportunitat per donar sortida a la "capacitat de talent de la ciutat i de l'entorn", amb l'objectiu que pugui tenir un desenvolupament laboral important, i ha insistit que Barcelona és una ciutat oberta i tolerant, i que vol contribuir al rigor a Internet.

Trobar una solució després de perdre l'Agència del Medicament

Colom ha explicat que el consistori ha treballat amb l'empresa propietària de Torre Glòries per trobar una "solució" a les oficines buides, perquè després de ser descartada com a seu de l'Agència Europea del Medicament, està concebuda com un espai perquè múltiples inquilins instal·lin oficines.

"Esperem que el treball que fem es materialitzi en els propers dies amb noves inversions", i ha assegurat que Barcelona és una ciutat a tenir en compte per a les empreses que volen realitzar noves inversions, i ha destacat que l'arribada de Facebook a la capital catalana es materialitzarà en 500 llocs de treball.
Arxivat a