FOTO El groc solidari ja tenyeix els camps catalans

Una iniciativa de suport als presos polítics proposa embolicar les bales de farratge amb un plàstic comprat de manera conjunta

Bales encintades de groc
Bales encintades de groc | @xaiecologic
27 d'abril del 2018
Actualitzat a les 17:12h
Els pagesos s'han unit en una proposta singular: compraran plàstic de color groc amb què embolicaran les bales de farratge en verd dels seus camps. L'any passat ja es va fer una iniciativa semblant, en una campanya de color rosa en contra del càncer. Ara, es pretén donar suport als presos polítics. Aquest divendres, les primeres bales encintades de groc ja han aparegut als camps catalans, en aquest cas a la Garrotxa, com es pot veure en aquesta fotografia. 
  Els pagesos han fet una compra conjunta a través de diverses cooperatives, com la de la Vall d'en Bas, Cassà de la Selva, Banyoles i Sant Joan de les Abadesses, entre d'altres. Segons Salvador Carrera, un dels impulsors, s'espera superar amb escreix el llindar de les 1.000 bobines que els demanava alguna distribuïdora com a comanda mínima. "Ha tingut molt ressò, ens ho ha demanat gent de molts llocs, de Lleida, les Illes...", ha explicat Carrera a NacióDigital.

La proposta té un component econòmic afegit. Per un costat, els agricultors s'estalviaran diners en fer la comanda conjunta, gairebé a nivell nacional. Per l'altre, tal com es va fer l'any passat amb el càncer, es crearà una caixa de solidaritat amb els presos polítics (es guardaran 2 euros per cada bobina comprada).

Bales de farratge. Foto: Pere Guiu