El govern espanyol es planteja endurir el codi penal després de la sentència de «la Manada»

El portaveu, Íñigo Méndez de Vigo, assegura que l'executiu "està amb les víctimes" i que el ministre de Justícia ja està estudiant el cas

Manifestació ahir a Barcelona contra la sentència de ''la Manada''
Manifestació ahir a Barcelona contra la sentència de ''la Manada'' | ACN
27 d'abril del 2018
Actualitzat a les 20:16h
El govern espanyol es planteja la reforma del Codi Penal pel que fa a les agressions sexuals després de la sentència de l'Audiència de Navarra sobre La Manada, que ha generat un fort impacte social. L'onada de reaccions contra una decisió judicial que ha descartat el delicte de violació ha forçat a una ràpida reacció de l'executiu de Mariano Rajoy. El ministre portaveu, Íñiigo Méndez de Vigo, ha volgut traslladar que el govern ha entomat amb incomoditat la resolució judicial. "El govern està amb les víctimes", ha asseverat. Tot seguit, ha recalcat que no es tracta d'una sentència ferma i que el fiscal ja ha anunciat que presentarà un recurs contra la sentència.

Méndez de Vigo ha recordat que el primer pacte d'Estat de la legislatura ha estat contra la violència de gènere i que aquest és un dels principals compromisos del govern. Ha anunciat que el ministre de Justícia, Rafael Catalá, ja està avaluant si s'ha de reformar l'actual tipificació dels delictes sexual en el codi penal.  

El portaveu ha parlat de "lacra" per parlar de la violència de gènere. Ha aprofitat per dir que l'actual tipificació prové de l'etapa del govern socialista de Felipe González. Ha afegit que "qualsevol reforma del codi s'ha de fer de manera reposada i parlant amb totes les forces polítiques". També ha insistit en què és important que la nova actitud social que es requereix es plasmi també en el camp educatiu.

Íñigo Méndez de Vigo ha comparegut acompanyat dels ministres d'Hisenda, Cristóbal Montoro, i d'Economia, Román Escolano, l'endemà del rebuig al Congrés de les esmenes a la totalitat als pressupostos generals de l'estat, que ara es discutiran en comissió. El portaveu s'ha felicitat pel rebuig de les esmenes i ha dit que ara toca que les diverses forces polítiques continuïn debaten els comptes. Perquè "aquesta és la legislatura del diàleg".
 

Méndez de Vigo, a la Moncloa. Foto: ACN