Efecte Valls: a qui beneficia i a qui perjudica la seva irrupció

L'aposta de Ciutadans per l'ex-primer ministre francès sacseja l'escenari a Barcelona a un any de les eleccions i obliga a moure fitxa | Colau prova de reil·lusionar després d'una legislatura plena d'entrebancs i l'independentisme torna a debatre la millor fórmula per presentar-se

Manuel Valls, amb el líder de Cs, Albert Rivera i el president de Societat Civil Catalana, José Rosiñol
Manuel Valls, amb el líder de Cs, Albert Rivera i el president de Societat Civil Catalana, José Rosiñol | ACN
24 d'abril del 2018
Actualitzat el 02 de maig a les 16:06h
Manuel Valls es deixa estimar per Ciutadans (Cs) i ha deixat entreveure que poc li falta per dir el "sí vull" definitiu per ser el candidat del partit a Barcelona a les eleccions municipals del 2019. El seu nom com a possible aspirant a l'alcaldia ha tingut un impacte mediàtic important i ja ha sacsejat el tauler polític de la capital catalana. Fins al punt que la formació taronja ha aconseguit situar-se al centre del discurs de totes les forces polítiques quan fins ara havia tingut un paper secundari en el debat municipal. 

A l'espera de la resposta definitiva de l'exprimer ministre francès, els d'Albert Rivera busquen jugar fort a escala territorial després d'haver aconseguit ser el partit més votat a les eleccions del 21-D. I és que, 12 anys després de la seva fundació, la formació taronja no té cap alcaldia a Catalunya. Ara, pretén aprofitar que és la primera força (numèrica) al Parlament perquè aquest impuls es tradueixi també en arrabassar a Ada Colau l'alcaldia de Barcelona, ciutat on va ser el partit més votat als comicis convocats en aplicació del 155. Aquestes intencions no han deixat indiferent cap dels seus rivals polítics. Aquesta n'és l'anàlisi.

Arxivat a