​L'Àrea Metropolitana de Barcelona recomana reduir l'ús del cotxe per l'elevada contaminació

L'administració activa l'avís preventiu per episodi de pol·lució de partícules PM10

Redacció
23 d'abril del 2018
Actualitzat a les 16:39h
L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha activat aquest dilluns el protocol d'actuació per episodis ambientals d'elevada contaminació atmosfèrica en fase d'avís preventiu de partícules PM10, a causa d'una "intrusió de pols africana", i recomana reduir els desplaçaments en cotxe privat. Aquesta és una fase que no implica vetar la circulació dels cotxes més contaminants.

El vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB, Antoni Poveda, ha enviat a tots els ajuntaments metropolitans la comunicació de l'activació de les mesures previstes en el protocol aprovat el gener de 2017, ha informat l'AMB en un comunicat.

La fase d'avís preventiu s'engega quan més d'una estació de la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica (XVPCA) de l'àrea supera els 50 micrograms per metre cúbic diaris de PM en més d'una estació.

En aquest cas, els nivells se superen en deu estacions de l'XVPCA, per la qual cosa l'AMB ha iniciat una campanya de comunicació i sensibilització en els municipis, i que s'intensificarà en funció de la fase.

Entre les mesures promogudes per l'AMB, es recomana, a més de reduir l'ús del cotxe, realitzar trajectes a peu o amb bicicleta; usar el transport públic; realitzar una conducció eficient; regular la climatització, i assegurar el bon funcionament de les calefaccions amb combustibles fòssils.
Arxivat a