Torrent confia que els partits es posaran d'acord per evitar eleccions

El president del Parlament reclama que sigui l'últim Sant Jordi amb presos polítics, exiliats i vigència del 155

23 d'abril del 2018
Actualitzat a les 14:33h
Roger Torrent i el president d'Òmnium Cultural, Marcel Mauri
Roger Torrent i el president d'Òmnium Cultural, Marcel Mauri | Òmnium Cultural
El president del Parlament, Roger Torrent, ha assegurat aquest dilluns que té confiança en el fet que els partits es posin d'acord per aconseguir una investidura efectiva, formar Govern i foragitar el 155 abans del 22 de maig, dia en què venç el termini per anar a noves eleccions. En aquests termes s'ha expressat Torrent des de Plaça Catalunya, on Òmnium Cultural ha organitzat un mural de roses grogues per protestar contra la repressió i demanar la llibertat dels presos amb motiu de la diada de Sant Jordi.

El dirigent d'ERC, que ha fet part del Passeig de Gràcia caminant en el seu primer 23 d'abril com a president de la cambra, ha recalcat la necessitat que existeixi un executiu "efectiu" que pugui nomenar consellers. "Esperem que sigui l'últim Sant Jordi amb presos polítics, exiliats i el 155 usurpant les institucions catalanes", ha apuntat Torrent, que ha desitjat que aquesta sigui l'última diada sense privats de llibertat. "Hi ha vulneracions flagrants els nostres drets", ha apuntat el president de la cambra catalana.

Per Plaça Catalunya hi han passat bona part dels representants dels partits independentistes. Carles Riera, portaveu de la CUP al Parlament, ha reclamat que aquest Sant Jordi sigui una jornada "de combat" contra la repressió. Al mateix temps, Marta Pascal i David Bonvehí, màxims dirigents del PDECat, han entregat roses grogues al mural situat al bell mig del cèntric espai barceloní.