Els presos polítics reben roses per Sant Jordi

La iniciativa, revelada per la dona de Raül Romeva, seguirà al llarg dels propers dies

Una rosa groga durant la celebració de Sant Jordi
Una rosa groga durant la celebració de Sant Jordi | Adrià Costa
23 d'abril del 2018
Actualitzat a les 14:07h
Els presos polítics fa dies que reben roses per commemorar el Sant Jordi i en seguiran rebent al llarg dels propers dies. Així ho ha revelat aquest dilluns Diana Riba, dona de Raül Romeva i portaveu de l'Associació Catalana pels Drets Civils, en declaracions als mitjans des de Plaça Catalunya, on Òmnium Cultural ha organitzat un mural de roses grogues per protestar contra la repressió i reclamar la llibertats dels empresonats.

Riba ha indicat que "troben molt a faltar" els presos -Carme Forcadell i Dolors Bassa (recloses a Alcalá Meco), Jordi Turull, Josep Rull, Raül Romeva, Joaquim Forn i Oriol Junqueras (Estremera) i Jordi Sànchez i Jordi Cuixart (Soto del Real)- i els exiliats en una data tan assenyalada com la de Sant Jordi. Els familiars s'estan trobant amb problemes, també, per enviar llibres a les presons, la majoria dels quals són retornats.

La Plaça Catalunya s'ha convertit aquest dilluns en l'epicentre de les reivindicacions sobiranistes. Pel mural organitzat per Òmnium hi han desfilat els familiars dels presos, els responsables dels principals partits polítics catalans -des d'ERC fins a Demòcrates, passant pel PDECat i la CUP- i per les entitats civils.