La Fiscalia denuncia nou professors d'un institut per «humiliar» fills de guàrdies civils

Els fets es van produir arran de les càrregues policials de l'1 d'octubre a Sant Andreu de la Barca

23 d'abril del 2018
Actualitzat a les 14:09h

Càrregues policials durant l'1 d'octubre Foto: Carles Palacio


La Fiscalia ha denunciat nou professors de l'Institut Palau de Sant Andreu de la Barca (el Baix Llobregat), per "humiliar", segons afirma, alumnes fills de guàrdies civils, ha avançat Catalunya Ràdio. Els fets es van produir després de l'episodi de violència policial viscut l'1 d'octubre, en què diversos punts de Catalunya van patir la repressió del cos, que tenia per objectiu impedir la votació, a instàncies del govern espanyol.

Els professors van declarar a principis d'any a la Ciutat de la Justícia, per suposadament violentar alguns fills d'agents, quan es van realitzar debats a la classe sobre els fets que acabaven d'ocórrer. Segons van denunciar algunes famílies, en aquests es van escoltar comentaris despectius contra la policia arran de les càrregues de l'1 d'octubre, motiu pel qual 18 famílies van dirigir-se a l'ajuntament de la localitat per mostrar el seu malestar. 

Davant d'això, l'alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca, va convocar una reunió amb la direcció de Serveis Territorials d'Ensenyament i amb les famílies, per valorar com havien estat aquests comentaris. Després d'aquesta reunió, uns 200 estudiants es van concentrar a les portes del centre per demanar respecte envers els fills dels guàrdies civils, i diversos agents de paisà també van adreçar-se a l'institut per parlar amb el director, la inspectora i el cap d'estudis.

Al jutjat, els professors van negar haver realitzat comentaris despectius, mentre que la directora de Serveis Territorials d'Ensenyament al Baix Llobregat, Núria Vallduriola, va assegurar que els professors "només van debatre de manera democràtica, escoltant totes les versions, sense emetre cap opinió personal", i va demanar l'arxivament del cas.