VÍDEO La campanya d'Òmnium per la jornada «Cultura contra la repressió»

La jornada serà una marató musical durant el 22 d'abril, tot coincidint amb l'aniversari de Jordi Cuixart, president de l'entitat empresonat

Un fotograma del vídeo de «Cultura contra la repressió»
Un fotograma del vídeo de «Cultura contra la repressió» | Òmnium Cultural
19 d'abril del 2018
Actualitzat a les 14:16h

"El nostre país ja va patir censura, repressió policial i presos política. La cultura no va callar. I ara, tampoc". Així comença el vídeo d'Òmnium per promocionar la jornada d'aquest 22 d'abril a Santa Perpètua de Mogoda, mentre es van veient imatges històriques d'agents culturals en ple franquisme, encavalcades amb els noms de tots els artistes que participaran aquest diumenge a l'acte.

La iniciativa porta el nom de Cultura contra la repressió i és impulsada per l'entorn de Jordi Cuixart i per Òmnium Cultural, tot just coincidint amb el dia en què el president de l'entitat farà 43 anys, allunyat de casa seva i empresonat de manera preventiva. "L'objectiu és convertir l'esdeveniment en un homenatge a Cuixart, i a tots els represaliats per l'estat espanyol", com declarava recentment Marcel Mauri, el vicepresident de l'entitat.
 
Una marató contra la repressió

Cultura contra la repressió serà una marató de nou hores de cultura, amb la col·laboració d'una quarantena d'artistes, entres els quals noms com Gerard Quintana, Lluís Llach, Gossos, Eva Piquer, Peyu, Alguer Miquel (Txarango), Oriol de Balanzó, Anna Sahun, David Selvas o Laura Rosel. La gent de Santa Perpètua també tindrà protagonisme: gegants i bestiari popular, els Pink Poni (integrat per gent propera a Cuixart) i La Belluga, que s'adreça a un públic familiar. També hi participaran colles castelleres d'arreu del país.
 
La jornada arrencarà a dos quarts de dotze del matí a la plaça de l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda amb una cercavila que arribarà fins al Parc de la Ribera del municipi, punt neuràlgic de la celebració. Els beneficis de la jornada aniran a la caixa de la solidaritat i l’entrada serà oberta amb taquilla inversa.
 

Alguns dels participants a «Cultura contra la repressió», a la seu d'Òmnium Foto: Òmnium