La patronal del metall carrega contra Gay de Montellà per dir que Catalunya tindrà deu anys de crisi

La patronal metal·lúrgica (FEM) considera "desafortunades" unes declaracions del president de Foment a "El Mundo" i destaca la millora de la situació econòmica

18 d'abril del 2018
Actualitzat a les 15:06h

El president de Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellà. Foto: ACN


Les declaracions del president de Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellà, fetes aquest dimarts al diari El Mundo, en què assegurava que "Catalunya va a un període de deu anys sense creixement" en cas que es continuï en l'actual situació, han aixecat polseguera. La Federació Empresarial del Metall (FEM) ha qualificat aquestes paraules de "desafortunades i sorprenents". Gay de Montellà va insistir en l'entrevista que el pitjor dels efectes del procés en l'economia encara no havia arribat i que el preocupava el mig termini.

La FEM nega les afirmacions del cap dels empresaris i considera positiu el balanç de l’exercici 2017 per al conjunt d’empreses del sector, tant en producció com en exportacions, i  és dels sectors amb una  menor taxa d’atur, un 5%. Més enllà del sector, la FEM destaca que l’economia catalana continua creixent des del gener com ho mostra el resultat de l’activitat del Port, el volum d’exportacions o l’activitat de l’aeroport del Prat.

L'organització del metall va néixer l'any 2015 de l'acord entre el Centre Metal·lúrgic de Sabadell i la Unió Empresarial Metal·lúrgica. Està adherida a la patronal Cecot, que manté una llarga disputa amb la cúpula de Foment i va ser-ne expulsada després de molts enfrontaments. Les discrepàncies sobre l'àmbit d'actuació de cada organització i el posicionament sobre el procés van accentuar la crisi entre Cecot i Foment. La FEM aplega prop de 7.000  empreses al Vallès, que ocupen 60.000 treballadors.