Creix el club de fans de Rivera en el món empresarial

L'ascens de Ciutadans en les enquestes i la crisi que travessa el Partit Popular fa que s'incrementin els amics del dirigent unionista en el teixit patronal i bancari

13 d'abril del 2018
Actualitzat el 26 d'abril a les 10:28h

Albert Rivera, líder de Ciutadans, en roda de premsa al Congrés Foto: Ciutadans


Ciutadans amenaça ja de ple l'hegemonia del Partit Popular en l'espai del centre dreta espanyol. Des de finals dels vuitanta i fins a l'esclat de la crisi, el PP ha estat capaç de monopolitzar en solitari -si fem excepció de Catalunya i Euskadi- tot el ventall que comprèn del centre moderat a la dreta extrema. Ara això s'esquerda. I un dels àmbits on el canvi de tendència es nota més és en l'àmbit empresarial i financer.

Va ser Josep Oliu, el president de Banc Sabadell, qui l'any 2014, davant l'ascens del fenomen de Podem i el gir a l'esquerra que es començava a palpar en la societat espanyola, va dir allò de "seria bo que hi hagués un Podem de dretes". Els esdeveniments han convertit en premonitòria la frase del banquer català. Poc a poc, Albert Rivera ha anat fent arrels en el teixit econòmic i des de les empreses de l'Ibex a fòrums com el Pont Aeri o el sector bancari, quasi tots li riuen les gràcies a Ciutadans. Aquests són alguns dels seus amics, que, com sempre en el món del diner, poden ser fugissers.