Polèmica per la prohibició d'un homenatge a Junqueras a la facultat d'Economia de la UAB

La universitat al·lega que la facultat no cedeix espais per a actes polítics -que finalment es farà dimecres a la de Filosofia i Lletres-, però les joventuts d'ERC o Agustí Alcoberro critiquen a les xarxes el veto del deganat

1200_1523290681junqueras
1200_1523290681junqueras
09 d'abril del 2018
Actualitzat a les 19:15h
L'acte d'homenatge al vicepresident català, Oriol Junqueras, que estava previst fer aquest dimecres a la facultat d'Economia i Empresa de la UAB s'ha hagut de traslladar a la facultat de Filosofia i Lletres de la mateix universitat. El motiu? El deganat de la primera facultat ha demanat aquest canvi perquè, segons afirma un portaveu del centre, normalment "no s'hi autoritzen actes polítics", sinó tan sols acadèmics i de recerca.

De fet, quan es va sol·licitar permís per fer aquest acte, la petició s'hauria fet en relació a la celebració d'un "homenatge a un professor", segons assegura la universitat, motiu pel qual, en conèixer el contingut i ponents final, el deganat hauria reclamat el canvi d'espai, i els organitzadors no haurien trobat cap impediment en la facultat de Filosofia i Lletres. De fet, Junqueras s'havia doctorat en història del pensament econòmic i estava vinculat tant a la facultat d'Economia i Empresa -al departament d'Economia i Història econòmica- com a la de Filosofia i Lletres -al departament d'Història Moderna i Contemporània-.

Aquestes raons, però, no convencen a diverses personalitats i militants i simpatitzants republicans, que estan criticant a les xarxes socials el veto del deganat a un acte on té previst participar la presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, el periodista Enric Calpena, i els historiadors Antoni Simon i Tarrés, Josep Maria Solé i Sabaté i Enric Pujol. Han carregat contra la decisió l'exvicepresident de l'ANC Agustí Alcoberro, les joventuts d'ERC -ara amb la marca Jovent Republicà- i diversos joves republicans o simpatitzants, fins i tot el diputat al Congrés Joan Capdevila i l'exalcalde de Sabadell Juli Fernàndez: