Pisarello critica Felip VI per «no dir res» de la «pèrdua d'independència» de la justícia espanyola

El primer tinent d'alcalde de Barcelona lamenta el silenci del rei davant la "instrumentalització" dels tribunals per part del govern espanyol per "perseguir" la dissidència

El primer tinent d'alcalde de Barcelona, Gerardo Pisarello
El primer tinent d'alcalde de Barcelona, Gerardo Pisarello | Europa Press
Redacció
09 d'abril del 2018
Actualitzat a les 15:30h
El primer tinent d'alcalde de Barcelona, Gerardo Pisarello, ha criticat aquest dilluns en roda de premsa que el rei Felip VI "no ha dit absolutament res" sobre la corrupció, la crisi social, ni la "instrumentalització" de la justícia per part del govern espanyol per perseguir la dissidència, i li ha retret que no ha fet cap proposta democràtica sobre la crisi que es viu a Catalunya. Ho ha dit coincidint amb la visita del rei a la capital catalana per entregar els despatxos judicials, un acte on considera que suposadament caldria defensar la independència judicial.

"Si no diu res el que haurem de concloure és que la monarquia és una institució que en aquest segle XXI no té cap tipus de sentit", ha defensat Pisarello, que ha lamentat la "pèrdua d'independència" del poder judicial. "L'Audiència Nacional està actuant com un tribunal d'ordre públic franquista, igual que el Tribunal Suprem (TS), davant el silenci del Tribunal Constitucional (TC), i el rei no diu res al respecte", ha assenyalat, a més d'afegir que les funcions de la Corona són garantir el funcionament regular de les institucions.

Pisarello ha expressat aquestes paraules amb motiu de la presentació de la tercera edició de la Primavera Republicana, que se celebrarà a Barcelona a partir d'aquest dissabte fins al 21 d'abril. Ha titllat d'intolerable que la setmana republicana se celebri "en un context on es persegueixen personalitats que defensen posicions polítiques minoritàries". Ha insistit en el fet que, en aquest context, "és lògic que molta gent es pregunti si la monarquia té algun sentit en una democràcia del segle XXI".
Arxivat a