VÍDEO Així ha rebut l'Auditori de Barcelona a Felip VI

El rei presideix l'acte de lliurament de despatxos de la nova promoció de jutge

Felip VI, a l'acte d'entrega de despatxos als nous jutges
Felip VI, a l'acte d'entrega de despatxos als nous jutges | Josep Maria Montaner
09 d'abril del 2018
Actualitzat a les 12:36h
El rei Felip VI ha tornat a Barcelona aquest dilluns després de la seva polèmica visita al Mobile World Congress, on va ser plantat per les autoritats catalanes i on va rebre també el sorollós i contundent rebuig de centenars de ciutadans. El monarca ha arribat del bracet de les autoritats judicials i envoltat per un fort disposició policial que ha blindat l'Auditori de Barcelona, on a les 12 ha arrencat l'entrega de despatxos als nous jutges. Felip VI ha estat rebut amb aplaudiments a l'acte (vídeo, a sobre), que compta amb presències destacades com la del jutge instructor del Suprem, Pablo Llarena, que està al càrrec de la causa per rebel·lió. 

L'esdeveniment ha aplegat centenars de persones a l'exterior del recinte, convocats pels CDR, que han exhibit rebuig a la presència del monarca. 

Entre les absències destacades, la presència de les autoritats catalanes. De fet, l'acte s'ha volgut desmarcar del poder polític i és per aquest motiu que la cúpula ha optat per no convidar-hi representants polítics. Sí que hi ha assistit, en canvi, el ministre de justícia, Rafel Català. I també, el cap dels Mossos, Ferran López. En les anteriors edicions el monarca va estar acompanyat d'Artur Mas, fa tres anys, i Carles Puigdemont, l'any següent. 

L'acte compta amb la presència el president del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) i del Tribunal Suprem, Carlos Lesmes, i el fiscal general de l'Estat, Julián Sánchez Melgar.  
 

Pablo Llarena, a l'acte dels nous jutges Foto: Josep Maria Montaner


Pablo Llarena, a l'acte de Felip VI Foto: Josep Maria Montaner
 

Els Mossos blinden l'auditori on hi haurà l'acte amb Felip VI Foto: Josep Maria Montaner


Els Mossos blinden l'Auditori de Barcelona, on tindrà lloc l'acte presidit per Felip VI Foto: Josep Maria Montaner