Els CDR convoquen una manifestació per rebre Felip VI a Barcelona

El rei presidirà l'acte de lliurament de despatxos de la nova promoció de jutges | L'Escola Judicial no ha convidat cap autoritat política a l'esdeveniment

Ampli dispositiu policial a la plaça Urquinaona amb Via Laietana en la darrera visita de Felip VI a Barcelona.
Ampli dispositiu policial a la plaça Urquinaona amb Via Laietana en la darrera visita de Felip VI a Barcelona. | NacióDigital
Redacció
08 d'abril del 2018
Actualitzat el 09 d'abril a les 11:23h

El rei Felip VI ha tornat aquest dilluns a Barcelona. I ha estat rebut com la darrera vegada que va trepitjar la capital catalana en motiu de la inauguració del Mobile World Congress. Aleshores, va haver de fer front a la plantada dels principals representats de les institucions catalanes i, tal com ha passat avui, el rebuig contundent -i sorollós- de la ciutadania.
 
Els Comitès de Defensa de la República (CDR) havien convocat, sota el lema "Destronem-lo", una manifestació a les 11 hores al Pont de Marina, a tocar de l'Auditori de Barcelona, on el rei espanyol ha presidit l'acte del lliurament de despatxos de la nova promoció de jutges.

Cap a un quart de 12, un centenar de persones es concentraven al punt d'encontre. A l'Auditori i els carrers adjacents els Mossos d'Esquadra han aixecat un fort dispositiu policial, que inclou també l'helicòpter.

Des ben aviat al matí, furgonetes dels Mossos d'Esquadra han blindat l'edifici davant dels possibles aldarulls que s'hi poguessin produir. Una de les accions dels agents de la policia catalana s'ha produït quan han fet fora una dona que es trobava teixint una bufanda groga. Segons ha explicat ella mateixa a NacióDigital, els agents li han assegurat que es trobava a l'interior d'un perímetre de seguretat i que allà no hi podia estar. 

 

Arxivat a