​El gegant xinès dels videojocs IGG instal·larà la seu europea a Barcelona

La companyia aspira a ser líder mundial del sector en tres anys, quan podria arribar a tenir 400 treballadors a la capital catalana

Redacció
03 d'abril del 2018
Actualitzat a les 18:38h

Castle Clash, un dels principals videojocs d'IGG Foto: IGG


El gegant xinès dels videojocs IGG instal·larà la seu europea a Barcelona. Es tracta del segon desenvolupador de jocs més gran de la Xina, amb títols com Lords Mobile i Castle Clash, que té 300 milions d'usuaris mensuals. Segons publica aquest dimarts La Vanguardia, el grup tramita, amb l'ajuda d'Acció i Barcelona Activa, la creació de la nova societat, que ha de quedar constituïda aquest mateix abril.

IGG factura 700 milions de dòlars, amb un creixement del 100%, i s'ha proposat ser la líder mundial del sector en tres anys, cosa que implicaria superar King, que factura gairebé el triple. Començarà treballant amb les 23 persones que ara té repartides en els cinc mercats europeus en els quals opera: el Regne Unit, Alemanya, França, Itàlia i Espanya.

La idea és iniciar-se amb tres persones a la capital catalana, però que s'arribi als 60 a finals d'any, segons explica al citat rotatiu Enric Cabestany, a qui IGG ha confiat la implantació de l'empresa a Europa. Cabestany calcula que en tres o quatre anys, i si es confirmen els plans perquè la companyia sigui líder mundial, l'oficina pugui tenir entre 300 i 400 persones.

IGG té 1.400 treballadors en el món, dels quals mil a la Xina. El fundador i els accionistes són xinesos, però té la seu social a Singapur i oficines regionals als Estats Units, Hong Kong, la Xina continental, el Canadà, el Japó, Corea del Sud, Tailàndia, Bielorússia, les Filipines i els Emirats Àrabs, i usuaris en 200 països i regions del món.
Arxivat a