​La FAVB considera que no s'esmercen prou recursos per combatre els «narcopisos»

Un operatiu dels Mossos i la Guàrdia Urbana certifica que els habitatges de la droga s'estenen del Raval al Gòtic empesos per la pressió policial

Redacció
28 de març del 2018
Actualitzat el 29 de març a les 8:55h

Operatiu dels Mossos i la Guàrdia Urbana contra els «narcopisos» al Gòtic Foto: @mossos


El fenomen dels "narcopisos" ja no se centra només en el barri del Raval de Barcelona, i ha començat a desplaçar-se al Gòtic empès per la pressió policial. La presidenta de la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB), Ana Menéndez, ha considerat aquest dimecres que és "una problemàtica molt complexa que potser no s'està abordant amb tota la dotació de recursos que requereix", i ha reclamat que s'obri una taula per abordar "la crisi" de manera coordinada, ja que els casos augmenten i hi ha "unes dificultats extremes en el control d'aquestes problemàtiques diverses", ha remarcat.

En opinió de Menéndez, "és una de les problemàtiques més greus de Ciutat Vella", i ha defensat que s'haurien d'esmerçar "molts més esforços" en el control de les màfies. Ha advertit que el veïnat "continua en estat d'alarma i de crisi" per aquest fenomen, en el qual la líder veïnal considera que s'hi barreja l'escassetat d'habitatge per la pressió immobiliària i els fons voltors. Ho ha dit als mitjans en ser preguntada després que aquest dimarts un operatiu dels Mossos i la Guàrdia Urbana contra els "narcopisos" se saldés amb dos detinguts.

La novetat d'aquest operatiu és que no va ser al barri del Raval, sinó al Gòtic, certificant que la pressió ha començat a desplaçar el fenomen. Els cossos policials van realitzar dues entrades i registres a la plaça dels Traginers i al carrer Hostal del Sol. Als detinguts se'ls atribueix un delicte contra la salut pública en l'àmbit del tràfic de substàncies estupefaents. A dins dels pisos, que segons la policia estaven habilitats per al consum i distribució de drogues, es van comissar 9 grams de cocaïna, 250 euros i 2 balances de precisió.
 
Mossos i Guàrdia Urbana també van explicar que en el moment del registre hi havia més d'una dotzena de persones prenent estupefaents a dins. Els pisos, segons va informar la policia, van quedar desmantellats com a punts de venda d'aquesta mena de substàncies. La investigació, que va durar diverses setmanes, es va iniciar arran de les queixes de veïns que manifestaven que hi havia dos domicilis al barri que s'utilitzaven com a punts de venda de substàncies estupefaents.

Precisament el Grup Demòcrata –el PDECat- va denunciar hores abans de l'operatiu l'extensió dels "narcopisos" més enllà del Raval i va situar fins a cinc edificis de la zona de la plaça dels Traginers com a seus de "narcopisos" i narcosales, on els drogoaddictes poden consumir les substàncies adquirides en els locals il·legals. La regidora Mercè Homs va demanar a l'alcaldessa, Ada Colau, que demostri "tolerància zero amb la venda de droga" i va avisar que encara estan "a temps" d'evitar que "la situació surti de mare com al Raval". A més, Homs va explicar que els veïns han patit tres robatoris en un cap de setmana i ho vinculen a les persones que circulen pels pisos de la droga.
Arxivat a