L'extradició de Puigdemont podria ser «improcedent», segons la jutgessa d'instrucció

La interlocutòria de la jutge alemanya que va interrogar el president a l'exili afegeix dubtes al cas a l'espera de la decisió del Tribunal Superior del land

Carles Puigdemont, a Ginebra
Carles Puigdemont, a Ginebra | ACN
27 de març del 2018
Actualitzat a les 14:55h
La jutge d'instrucció que va interrogar Carles Puigdemont aquest dilluns al vespre apunta que la seva entrega a Espanya podria ser considerada "improcedent", segons ha avançat Catalunya Informació. Tot i això, l'última decisió la té el Tribunal Superior del land on va ser detingut, Schleswig-Holstein. Llavors, un cop presa la decisió sobre si extradir Puigdemont, seria el fiscal general de Schleswig-Holstein el que acabaria autoritzant l'extradició. La interlocutòria de la jutge del tribunal de primera instància on va declarar Carles Puigdemont aquest dilluns constata un "risc de fuga" del president a l'exili i per això va dictaminar que continués a la presó. Segons el jutge, tenint en compte que Puigdemont té residència a Brussel·les i que allà podria tenir un procés "més favorable", el líder de JxCat té "incentius" per intentar sortir d'Alemanya. A més, el magistrat va recordar que Puigdemont va ser interceptat mentre estava en "trànsit" direcció a Bèlgica.

El document del jutge, però, aclaria que no entra en el fons de l'ordre europea de detenció, que haurà d'avaluar el tribunal superior de Schleswig-Holstein, el land alemany on el van detenir. "El jutjat de primera instància no té competències per decidir sol sobre una extradició, sinó només per assegurar-se que des d'un primer moment l'extradició és clarament inconsistent o bé si s'ha detingut la persona equivocada", afirma el magistrat en un comunicat distribuït per l'audiència provincial de Kiel.