Les recomanacions del cap de setmana: de Ventura Pons a Sílvia Pérez Cruz

NacióDigital recomana el còmic "Pompeu Fabra. L'aventura de la llengua" i el Festival Strenes, entre d'altres

Salvador Dalí, vist per la seva germana al darrer film de Ventura Pons
Salvador Dalí, vist per la seva germana al darrer film de Ventura Pons
06 d'abril del 2018
Actualitzat el 07 d'abril a les 10:47h
D'entre tota l'oferta cultural, aquestes són les propostes que us recomanem des de la redacció de NacióDigital per gaudir al màxim del temps de lleure, oci i cultura del cap de setmana.

El llibre

Pompeu Fabra. L'aventura de la llengua
La vida de Pompeu Fabra explicada en versió còmic


L'any 1932, amb la publicació del Diccionari, Pompeu Fabra arriba al cim de la seva carrera professional i al reconeixement públic unànime. Però el recorregut no va ser fàcil, amb dificultats que converteixen Fabra en un autèntic aventurer de la llengua. Ara, el dibuixant Oriol Garcia i la filòloga Gemma Pauné donen vida a la figura del lingüista d’una manera única i ens el descobreixen des d'una perspectiva inèdita i atractiva. Edita: Rafel Dalmau Editor i l'Institut d’Estudis Catalans.


La pel·lícula

Miss Dalí
Ventura Pons explica la "història amagada" de la germana de Dalí

La darrera pel·lícula del català Ventura Pons va passar pel Festival de cinema de Guadalajara, a Mèxic, i arriba aquest divendres a la gran pantalla. Miss Dalí fa un repàs de la vida d'Anna Maria Dalí i dels records que té dels moments viscuts amb el seu germà, el cèlebre pintor surrealista Salvador Dalí. En paraules de Pons, la de la germana "és una història amagada i aquestes sempre són les més interessants". Dirigida per Ventura Pons.

El concert

Festival Strenes
Per degustar per primera vegada les noves cançons dels millors artistes


En només cinc edicions, el Festival Strenes s'ha consolidat com una mostra musical de referència entre els artistes i entre el públic, delitosos de comprovar com sonen les noves cançons dels seus grups preferits. El festival gironí acull enguany les estrenes en directe dels nous discos de Luz Casal, Joan Dausà, Quimi Portet, La Pegatina, Judit Neddermann, Roger Mas, Roba Estesa o Ramon Mirabet, i un concert especial dels anglesos Morcheeba, entre d'altres. Fins al 30 d'abril. Girona.


L'esdeveniment

Festival Circ Cric
Un escenari únic per degustar l'art de Sílvia Pérez Cruz i Tortell Poltrona

El Montseny és una festa, entre l'1 d'abril i l'1 de juliol. Any rere any, els boscos d'alzines, roures i acàcies s'omplen de circ, música, titelles, teatre, pallassos, pallasses i, sobretot, imaginació i molta alegria. Aquest dissabte dia 7 d'abril, el torn és per a un concert molt especial, amb una veu que sacseja i emociona: Sílvia Pérez Cruz; i diumenge 8 d'abril, oportunitat de gaudir del talent extraordinari de Tortell Poltrona i de l'equip del Circ Cric. 7 i 8 d'abril. Sant Esteve de Palautordera.


L'imperdible

El Vi fa Sang
El festival de novel·la criminal que marida amb vi

L'Espluga de Francolí es tornarà a tenyir de vermell, blanc i negre en una nova edició del festival literari "El Vi fa Sang", l'únic de Catalunya dedicat a la novel·la criminal fet a en català, escrita o traduïda, i amb la particularitat afegida que ho combina amb maridatges de vins. El certamen, a més, acostuma a ser un aparador previ a les activitats de Sant Jordi, i comptarà amb l'assistència de 35 autors. Un dels puntals de l'edició 2018 serà l'homenatge a Manuel de Pedrolo coincidint amb el centenari del seu naixement. 6, 7 i 8 d'abril. L'Espluga de Francolí.