«Ho hem aconseguit!»: així es vanagloria Vox de la decisió de Llarena

El jutge Llarena envia a presó Turull, Rull, Romeva, Bassa i Forcadell

Jordi Turull, aquest migdia abans de tornar al Suprem
Jordi Turull, aquest migdia abans de tornar al Suprem | ACN
23 de març del 2018
Actualitzat a les 19:45h

Dolors Bassa, Raül Romeva i Carme Forcadell, al Suprem Foto: Dolors Bassa, Tribunal Suprem, Raül Romeva, Carme Forcadell


El Tribunal Suprem ha enviat de nou a presó Jordi Turull, Josep Rull, Raül Romeva, Dolors Bassa i Carme Forcadell. La decisió s'ha fet pública poc després de les sis de la tarda, hores després que el jutge Pablo Llarena ordenés processar per rebel·lió els cinc empresonats i vuit líders independentistes més. El jutge ha decretat presó provisional sense fiança per a tots ells, que avui mateix dormiran a la presó. La Guàrdia Civil traslladarà Turull, Rull i Romeva a Estremera, i Bassa i Forcadell a Alcalá-Meco.

Des del Suprem, els processats es traslladen al calabós de l'Audiència Nacional, des d'on s'ha de tramitar el registre penitenciari i dividir-los vehicles pel seu trasllat a les dues presons. Els arguments del jutge per enviar-los a la presó són que hi ha risc de reiteració delictiva i risc de fuga, dos elements derivats del delicte de rebel·lió pel qual s'ha processat fins a 13 dirigents independentistes. 

Al cap de pocs minuts de la decisió de Llarena, l'acusació particular del cas, la formació Vox, ha fet una piulada congratulant-se de l'empresonament dels polítics catalans. "Ho hem aconseguit!", han exclamat amb una piulada on afegeixen una bandera espanyola, el senyal de la victòria i un megàfon. També hi adjunten una imatge de Javier Ortega encaixant la mà amb un membre de la formació.