El sobiranisme fa pinya i l'unionisme dispara: allau de reaccions davant els empresonaments

Les forces independentistes i els "comuns" condemnen la decisió del jutge Llarena mentre els constitucionalistes justifiquen l'ordre de presó contra els cinc dirigents sobiranistes

23 de març del 2018
Actualitzat a les 21:01h

Jordi Turull, aquest migdia abans de tornar al Suprem Foto: ACN


La decisió del jutge del tribunal Suprem Pablo Llarena de tornar a empresonar Jordi Turull, Josep Rull, Carme Forcadell, Dolors Bassa i Raül Romeva, que era esperada, ha caigut com una llosa sobre la societat catalana. El jutge ha argumentat risc de fuga i reiteració delictiva. Ja han començat a conèixer-se les primeres reaccions. Mentre les forces sobiranistes i els comuns han mostrat el seu rebuig absolut a la decisió del magistrat, els dirigents unionistes aplaudeixen Llarena i la repressió.

Una de les primeres reaccions ha estat la del president Carles Puigdemont, qui des d'Hèlsinki, on està per assistir a un acte a la universitat de la capital finlandesa, ha escrit que la decisió del jutge d'empresonat Turull i els altres exmembres del Govern es produeix just el mateix dia que l'ONU ha reclamat a l'estat espanyol que preservi els drets polítics de Jordi Sànchez, qualificant Espanya de "vergonya per a Europa".