«El Periódico» comença vuit dies de vaga en protesta pels acomiadaments

L'aturada ha arrencat aquest divendres a les 6 del matí i s'allargarà fins al 6 d'abril

Redacció
23 de març del 2018
Actualitzat a la 13:02h

Un cartell anunciant la vaga a «El Periódico» Foto: Comitè Periódico


Els treballadors del Periódico han iniciat a les 6 del matí d'aquest divendres una vaga de vuit dies, tal com ha informat el comitè d'empresa en un comunicat. L'aturada s'allargarà fins al 6 d'abril i coincideix amb els últims quinze dies de negociació per l'ERO que amenaça gairebé la meitat de la plantilla. Durant aquests dies, el diari podria no arribar al quiosc com va passar amb les protestes de l'any passat en què per primer cop el El Periódico va quedar aturat durant tres dies. 

En total, 400 treballadors de Barcelona i Madrid estan cridats a la vaga tant de la redacció com dels departaments de publicitat, administració, sistemes informàtics i logística. 

Els treballadors denuncien que el Grup Zeta -encapçalada pel seu fill Antonio Asensio Mosbah i Agustín Cordón (conseller delegat) i Conrado Carnal (director general)- manté els mateixos 177 acomiadaments que en l'inici de la negociació, sense haver acceptat cap rebaixa ni mesura per pal·liar-ne els efectes. 

El conflicte sembla complicat de solucionar a curt termini. El mateix comitè d'empresa ha lamentat que la postura de l'empresa, en la reunió que han mantingut aquest dijous, encara ha estat més dura i ha avançat la possibilitat de "noves rebaixes salarials brutals".

Des d'aquesta setmana, la negociació s'ha traslladat a les oficines del Departament de Treball de la Generalitat amb la mediació d'un inspector, però la posició enfrontada de les dues parts no fa preveure una entesa a curt termini. Per la seva part, els treballadors han lliurat un escrit d'al·legacions a l'inspector en el qual manifesta els nombrosos defectes de forma i de procediment de l'ERO i la manca de justificació dels acomiadaments per falta de causes reals.
Arxivat a