Valentí Oviedo substituirà Roger Guasch en la direcció del Liceu

L'exgerent del teatre Kursaal de Manresa i de l'Auditori de Barcelona agafarà les regnes del càrrec un cop ratifiquin el seu nomenament

Redacció
22 de març del 2018
Actualitzat a les 17:06h

Valentí Oviedo serà el nou director general del Liceu Foto: MEES


El manresà Valentí Oviedo fa un pas endavant en la seva trajectòria de gestió d'equipaments culturals agafant les regnes de la direcció general del Gran Teatre del Liceu de Barcelona. La notícia ha arribat aquest matí de dijous quan, d'entre els 42 candidats que hi havia per ocupar el càrrec, s'ha optat pel nom del de la capital de Bages, que substituirà Roger Guasch després de cinc anys al capdavant de la direcció. El seu nomenament es ratificarà aquest migdia pel patronat de la fundació del teatre.

Amb una vida lligada a la gestió cultural, Oviedo va posar la primera pedra de la seva trajectòria professional quan tenia 30 anys (2007), encarregant-se de la gestió del Kursaal a través de l'empresa Manresana d'Equipaments Escènics (MEES). Sis anys després, va anunciar que començaria una nova etapa a L'Auditori de Barcelona fent de gerent, també, de l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC). El darrer canvi abans d'agafar les regnes del Liceu va arribar el juny del 2016, quan va ser nomenat gerent de l'àrea municipal de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona pel llavors tinent d'alcalde d'Empresa, Cultura i Innovació, Jaume Collboni (PSC).

Amb aquesta nova responsabilitat, Oviedo serà el cinquè director general del Liceu, un càrrec que també ha passat per les mans de Josep Caminal, Rosa Cullell, Joan Francesc Marco i Roger Guasch.

Marta Clari, nova gerent de l'Icub

L'actual gerent de l'Àrea de Drets de Ciutadania, Cultura, Participació i Transparència de l'Ajuntament de Barcelona, Marta Clari, sumarà al seu càrrec la gerència de l'Institut de Cultura de Barcelona (Icub) que ha deixat Valentí Oviedo. Clari, que assumirà la nova responsabilitat el maig, ha tingut càrrecs gerencials en els darrers anys en el consistori, entre els quals la de gerent del Consorci de Biblioteques de Barcelona i del mateix Icub.
Arxivat a