Qui és qui a la judicatura catalana: els jutges guanyen protagonisme

Jesús María Barrientos, Juan Antonio Ramírez Sunyer o Montserrat Comas han capitalitzat titulars per judicis i investigacions vinculades al procés, així com grans causes de corrupció

29 de març del 2018
Actualitzat el 31 de març a la 13:54h
Els jutges més populars de Catalunya.
Els jutges més populars de Catalunya. | ND
La judicatura, també coneguda com el poder judicial, és una de les tres branques del poder d'un estat. La seva feina equilibra la balança entre l'executiu i el legislatiu. I malgrat que prefereix, en termes generals, ser un estament allunyat de focus i càmeres, a l'estat espanyol hi ha determinats casos en què la judicatura ha agafat gairebé tan protagonisme com els mateixos acusats. En són exemples la jutge de l'Audiència Nacional Carmen Lamela o el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena, que ostenten un paper rellevant en la causa general contra l'independentisme, o el jutge José de la Mata, conegut per continuar les investigacions del cas Pujol, el cas Gürtel o el finançament irregular del Partit Popular.

Durant els últims anys, però, altres noms s'han popularitzat a Catalunya. Les investigacions vinculades al procés, però també els processos relacionats amb els grans casos de corrupció, han situat la judicatura al centre de l'interès dels mitjans. El president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) o, fins i tot, el director de l'Oficina Antifrau de Catalunya han acaparat titulars. Aquest és la radiografia dels jutges que han disposat de més protagonisme en els darrers temps.

 
Arxivat a