«És el millor servei que puc fer al país»: la carta de renúncia de Jordi Sànchez

El president del grup parlamentari de JxCat, que deixarà l'escó en les properes setmanes, assegura que cal constituir amb urgència un nou Govern

Jordi Sànchez, en una imatge d'arxiu
Jordi Sànchez, en una imatge d'arxiu | Adrià Costa
21 de març del 2018
Actualitzat a les 12:14h
"En plena harmonia amb el president Puigdemont, et demano que donis per retirada la meva candidatura a la presidència de la Generalitat. Crec, sincerament, que és el millor servei que ara puc fer pel país. La generositat que va tenir el president Puigdemont el passat 1 de març per facilitar la constitució d'un govern el més aviat possible, ara m'obliga a mi. I ho faig convençut que cap altra decisió pot aportar una millor solució". Amb aquestes paraules Jordi Sànchez, número dos de Junts per Catalunya, renuncia a la investidura i dona pas a un nou candidat en una carta enviada al president del Parlament, Roger Torrent, que ha anunciat una ronda de contactes imminent.

Sànchez, que està empresonat a Soto del Real, assegura en la missiva que des del 22 de desembre -el dia després de les eleccions- està "compromès" amb la concreció del mandat de les urnes, la constitució d'un Govern i "evitar noves eleccions". "De fet, no intentar la sessió d'investidura i renunciar a l'elecció d'una presidència per liderar un nou executiu seria un error imperdonable, de greus conseqüències per la ciutadania,de danys irreversibles per l'autogovern i contradictori amb els valors republicans que defenso", ressalta l'expresident de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC).

"És l'obligació de les 135 persones que conformem el Parlament trobar i transitar sense pors en els ponts i camins del diàleg. I això només serà possible si prèviament hi ha un acte de reconeixement recíproc, honest i sense apriorismes. Sense renúncies a les pròpies idees i amb la legitimitat de les urnes. Hem de defensar conjuntament i sense excepcions que el Parlament sigui l’espai on totes les veus, opinions i propostes puguin ser exposades i escoltades", afegeix el dirigent sobiranista.
 

Escrit de renúncia de Jordi Sànchez by naciodigital on Scribd