L'oposició denuncia que la renúncia de Sànchez a l'escó demostra «un altre engany» independentista

Ciutadans acusa Turull de representar la "vella Convergència condemnada pel 3%"

La portaveu del PSC al Parlament, Eva Granados, aquest dimarts
La portaveu del PSC al Parlament, Eva Granados, aquest dimarts | ACN
20 de març del 2018
Actualitzat a les 14:18h
La renúncia de Jordi Sànchez a l'escó de diputat i, conseqüentment, a ser candidat a la presidència de la Generalitat demostra, segons l'oposició, que proposar-lo era "un nou engany" de l'independentisme, que ja ha acordat que Jordi Turull sigui el pla C per garantir una investidura efectiva la setmana que ve.

Tant Ciutadans com el PSC han insistit que "mai ningú es va creure" que Sànchez seria president. Segons la portaveu dels socialistes, Eva Granados, és "evident" que algú que renuncia a l'acta "no té al cap" presidir la Generalitat. "Que deixin d'una vegada per totes de marejar la perdiu i fan una investidura efectiva. Enganyen als seus electors i al conjunt del país", ha etzibat tot insistint que l'únic objectiu de proposar Sànchez era mantenir "el bloqueig" i la "paràlisi" al Parlament.

La líder de Ciutadans al Parlament, Inés Arrimadas, també ha acusat l'independentisme de voler "embolicar la troca" i d'haver forjat el pla de la candidatura de Sànchez només perquè és el seu "modus vivendi" no tenen "res més a oferir als catalans". 

Turull com a pla C

El bloc constitucionalista també ha fet ja les seves primeres valoracions sobre el fet que sigui Turull el nou candidat a presidir la Generalitat. "La fi del procés és posar un candidat de la vella Convergència, condemnada pel 3%?", ha etzibat Arrimadas. Granados, per la seva banda, ha recordat que Turull tampoc serà un president que pugui exercir les seves funcions "amb plenitud" perquè està processat dins de la causa per rebel·lió i podria ser inhabilitat en uns mesos. Ha advertit també que ara per ara Junts per Catalunya i ERC no tenen el sí de la CUP per investir l'exconseller de la presidència en el Govern de Carles Puigdemont.