VÍDEOS Un centenar de persones intenten boicotejar la inauguració de Sabadell Centre

Els Mossos han retirat els manifestants, que s'havien assegut al terra

Desplegament de Mossos a Sabadell Centre
Desplegament de Mossos a Sabadell Centre | Albert Hernàndez
19 de març del 2018
Actualitzat a les 11:44h
La inauguració de l'estació de Rodalies de Sabadell Centre, després de gairebé un any d'obres, no ha estat plàcida pels usuaris que aquest dilluns finalment no han hagut d'agafar els autobusos llançadera. Prop d'un centenar de persones, sobre les 8.30 hores, s'han aplegat als accessos i interior de la renovada estació, convocades pel Comitè de Defensa de la República (CDR) a través de les xarxes socials. 

Un cordó de Mossos d'Esquadra, que s'ha anat ampliant amb número d'efectius amb el pas dels minuts, ha impedit que els concentrats baixessin a les andanes. La policia no ha carregat contra els manifestants però si que els ha apartat de la zona (s'havien assegut a terra, on cantaven cançons com L'Estaca). Hi ha hagut, però, moments d'alta tensió.

La filtrada presència del delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, en l'obertura de la renovada parada ha encès els ànims dels CDR de la ciutat, que s'han concentrat des de primera hora davant l'estació, on han penjat un cartell per rebatejar-la com a Estació 1 d'Octubre, i on s'hi han desplegat els Mossos d'Esquadra per evitar l'accés del centenar de persones que integren el col·lectiu a la parada.
 
L'obertura s'havia de fer amb la presència d'un destacament procedent de Madrid, però on enlloc s'hi anunciava la participació de Millo. Tot i això, fonts alienes a Renfe van confirmar la presència del delegat espanyol, motiu pel qual els CDR van fer córrer una convocatòria per les xarxes que ha aplegat un centenar de persones davant l'estació.

Això ha provocat un desplegament dels Mossos d'Esquadra, que pels volts de les 9.30 han acordonat la zona de l'estació amb empentes entre els participants, fet que ha generet un cert clima de tensió.
 

Moments de tensió a l'Estació de Sabadell Foto: Albert Hernàndez