VÍDEO Defensa aferrissada de Puigdemont al dret a l'autodeterminació del poble català

El president de la Generalitat ho ha fet en un acte multitudinari a Ginebra, Suïssa

Carles Puigdemont, en el debat sobre el dret a l'autodeterminació de Ginebra.
Carles Puigdemont, en el debat sobre el dret a l'autodeterminació de Ginebra. | ACN
18 de març del 2018
Actualitzat a les 22:29h
Carles Puigdemont ha atret la mirada europea aquest diumenge al vespre, amb la seva participació al debat sobre l'autodeterminació, que ha coincidit amb la projecció del film "Catalunya: Espanya a punt d'una crisi de nervis", que s'ha celebrat a Ginebra, la capital de Suïssa.

Allà ha defensat el dret dels catalans a decidir el seu futur, i ha carregat contra la concepció espanyola d'un Estat que representi una "unitat sagrada". "No hi ha una idea religiosa de la pàtria", ha afirmat, i ha preguntat qui dona els drets per fundar els nous estats: "Els estats es poden refundar sota la voluntat dels ciutadans". A més, i sobre la República catalana, ha dit que "també ha de ser mutable i revisable".

Per a Puidemont, el més important són les condicions de "respecte, reconeixença de l'altre i empatia política". Si això no hi és, que ha destacat que manca a l'estat espanyol, no són possibles els punts d'encontre: "Hi ha propostes sobre la taula per part del Govern espanyol on es permeti votar?". Segons ha lamentat el president de la Generalitat, Espanya "no té un projecte per a Catalunya", i no aporta "models o solucions", com sí que es van plantejar en el cas d'Escòcia. Per això, ha preguntat als defensors de la unitat espanyola si estan disposats a votar sobre la independència de Catalunya o si creuen que Catalunya "té dret a ser independent".