Arrimadas a Albiol: «Al PP potser els homes diuen a les dones què han de fer, a Cs, no»

La dirigent de Ciutadans ha respost al president dels populars catalans, qui havia assegurat que la líder taronja no es postulava per a la investidura perquè Albert Rivera no li deixava | Demanen a Roger Torrent que comparegui al ple per "dir la veritat" i comenci a comptar el rellotge de la legislatura

12 de març del 2018
Actualitzat a les 17:02h

Arrimadas avui al Parlament. Foto: Europa Press


Xavier García Albiol ha tornat a demanar avui a la líder catalana de Cs que prengui la iniciativa i es postuli per a la investidura. Albiol ha asegurat que no ho fa perquè Albert Rivera no li deixa per no perdre protagonisme. Inés Arrimadas ha respost de manera contundent: "Sembla que després d'haver obtingut només quatre diputats a les eleccions, el líder del PP no coneix prou el funcionament del Parlament".

Arrimadas ha afirmat que  "jo els asseguro que jo faig el que vull. Això demostra com pensa el senyor Albiol. Al seu partit potser els homes diuen a les dones el que han de fer. A Ciutadans, no". Arrimadas ha dit que "l'únic que pot desbloquejar el Parlament és Torrent. Si Albiol creu que presentant-se ell pot desbloquejar-ho, que ho faci".

Que Torrent comparegui al ple

Inés Arrimadas ha anunciat que Ciutadans presentarà avui al registre del Parlament una petició de compareixença del president Roger Torrent perquè expliqui davant del ple com pensa desbloquejar la situació política. Inés Arrimadas ha acusat Torrent de proposar candidats a la investidura a persones que "no poden ser president". "Tot està en mans de Torrent", ha incidit.

La dirigent de Ciutadans ha afirmat que la seva proposta és raonable: "Que el senyor Torrent doni la cara, que no s'amaga darrere la mesa". Segons la dirigent taronja, si Torrent "dona la cara i diu la veritat, s'acaba el desbloqueig". Equivaldria, en aquest cas, a una investidura fallida. Una compareixença d'aquest tipus, admetent la inviabilitat d'una investidura, seria una fórmula per posar en marxa el rellotge de dos mesos després dels quals caldria dissoldre la cambra.